Tutuklu gazeteci Tunca Öğreten ile Minez Bayülgen cezaevinde evlendi

Tutuklu gazeteci Tunca Öğreten ile Minez Bayülgen cezaevinde evlendi

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tunca Öğreten ile Minez Bayülgen cezaevinde evlendi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın elektronik postalarına ilişkin haberler gerekçe gösterilerek 25 Aralık 2016 günü yapılan baskınla gözaltına alınan ve 24 gün sonra 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklanan gazeteci Tunca Öğreten Silivri Cezaevi'nde Minez Bayülgen ile evlendi.

Geçtiğimiz günlerde cezaevinde bir mektup kaleme alan Öğreten, ''Sonrasında benim gibi, sevdiğiniz kadına yazdığınız mektupta şu soruyu sorarsınız: ‘Esarette ve hürriyette, otokraside ve demokraside eşim olmayı kabul eder misin? Benimle evlenir misin Minez Bayülgen?'' yazarak Bayülgen'e evlenme teklif etmişti.

"16 NİSAN'A KADAR TEK 'EVET'İM BU"

Öğreten ve Bayülgen bugün öğle saatlerinde Silivri Cezaevi'nde Avukat Sema Özdemir ve bir gardiyanın şahitliğinde evlendiler.

Konuya ilişkin BirGün'e konuşan Tunca Öğreten'in avukatı Sema Özdemir, ''Bugün tutuklu gazeteci Tunca Öğreten ile Minez Bayülgen arkadaşlarından, ailelerinden uzak ‘mecburen’ cezaevinde evlenmek zorunda kaldılar. Nikah memuru nikah şahitliği yapmamda bir sakınca olmadığını söyledi. Şahitlerden biri bir gardiyan diğeri ben oldum.'' dedi.

Özdemir, Öğreten'in ''16 Nisan'a kadar tek 'evet'im bu'' dediğini aktardı.

DAHA FAZLA