Tutuklu BOÜ öğrencileri hakim karşısına çıkıyor

Tutuklu BOÜ öğrencileri hakim karşısına çıkıyor

‘Katliamın lokumu olmaz’ dedikleri için 3 aydır 'örgüt propagandası' iddiasıyla tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nde (BOÜ); TSK’nın cihatçı ÖSO çeteleriyle birlikte düzenlendiği Afrin operasyonu için lokma dağıtan öğrencilere karşı “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” yazılı pankart açmasının ardından tutuklanan öğrencilerin davası başlanıyor.  Yaklaşık 3 aydır 'örgüt propagandası' iddiasıyla tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yarın saat 10.0'da Çağlayan Adliyesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İLERİ HATIRLATIYOR

TSK’nın Suriye’de cihatçı ÖSO çeteleriyle ortak düzenlediği ‘Zeytin Dalı’ operasyonu kapsamında Afrin kent merkezine girilmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup lokma dağıtmıştı. BOÜ öğrencileri de eylem yaparak “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” yazılı pankart açarak olayı protesto etmişti. Erdoğan, lokum dağıtanlara saldırdığını söylediği öğrencileri ağır ifadelerle hedef almış, hemen ardından başlatılan operasyonda 15 öğrenci yurtları ve evleri basılarak yaka paça gözaltına alınmıştı.

Öğrencilerden dokuzu ‘eylem toplumda infial yaratabilir’ denerek tutuklanmış, altısı serbest bırakılmıştı.

Son olarak tutuklu 9 Boğaziçili için mektup kampanyası düzenleyen bir üniversiteli daha okul girişinde gözaltına alınmasının ardından tutuklanmıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tutuklanan öğrenciler için “Bu vatan haini, terörist gençlere, bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz” diyerek okuldan atmakla tehdit etmişti.

DAHA FAZLA