Tutuklanma talebi reddedildi: Küçükarmutlu'da Yılmaz Öztürk'ü vuran polise 10 yıl hapis

Tutuklanma talebi reddedildi: Küçükarmutlu'da Yılmaz Öztürk'ü vuran polise 10 yıl hapis

Sarıyer Küçükarmutlu’da ‘Dur ihtarına uymadı” denilerek öldürülen 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk’ü vuran polise 10 yıl hapis cezası verildi.

20 yaşındaki Yılmaz Öztürk, Sarıyer Küçükarmutlu’da 23 Şubat 2016’da ‘Dur ihtarına uymadı” denilerek polisler tarafından vurularak öldürülmüştü. 

TUTUKLANMADI

Öztürk’ün öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanan polis memuru Yasin Hiçyılmaz’a 12 yıl hapis cezası verildi.  İyi halden cezası 10 yıla indirilen Hiçyılmaz’ın tutuklanma talebi reddedildi. 

Hürriyet’te yer alan habere göre, Hiçyılmaz, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında “Hiçbir polis kimseyi kasten öldürmez” dedi. Mahkeme heyeti, sanığı ‘Ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralama’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın sanık üzerindeki olası etkilerinin indirim halinde lehe olacağı yönünde vicdani kanaat oluştuğunu belirten heyet, cezayı 10 yıla indirdi.

"BENİ NİYE VURDUNUZ?"

Görgü tanıklarından biri Yılmaz'ın son sözlerini "Beni niye vurdunuz? Ben işten geliyordum” olarak aktarmıştı:

“Silah sesinden sonra aramızda 3-4 metre mesafede bulunan bir şahıs düştü, ‘ah’ diye bağırdı. Yanına vardığımda üç polis geldi. Polisler önce yerde yüzü koyun yatan kişinin numara yaptığını düşündüler ve dürterek ‘Kalk lan, bayılma numarası yapma’ dediler. Genç zorlukla ve kısık sesle ‘Abi ne yaptınız, ben işten geliyordum’ dedi. Polisler inanmayarak şahsın tişörtünü kaldırdıklarında mermi deliği olduğunu gördüler ve ‘Aha biz bunu vurmuşuz’ dediler. Ben polise ‘Abi adam işten geliyormuş, niye vurdunuz’ dedim. Bana ‘Sen ne biliyorsun ki, karakolu bombaladılar. Onu vurmasam, o bizi vuracaktı’ dedi. Ben de ‘Bu şahıs işten geliyormuş. Üzerinde hiçbir şey yok. Sizi nasıl vuracaktı, niye vurdunuz’ dedim.”