'Türkler haber için sosyal medyaya akın etti'

'Türkler haber için sosyal medyaya akın etti'

Reuters, Zarrab davasıyla ilgili yandaş medyanın tutumunu ele aldığı eleştirel bir haber yayınladı.

Reuters Haber Ajansı, Zarrab davasıyla ilgili yandaş medya yayınlarını ele alan bir haber yayınladı. Halkın dava ayrıntılarını öğrenmek adına sadece sosyal medyadan yararlandığının belirtildiği haberde “Türkler dava için sosyal medyaya akın ediyor” denirken, yandaş medyanın sadece mahkeme salonundaki dedikodulara odaklandığı vurgulandı.

Davanın, önceki gün Habertürk tarafından “2. gün casual chic" başlığıyla görülmesinin eleştirildiği haberde, Zarrab’ın yaptığı kayıtdışı ticaretin Erdoğan’ın onayıyla yapıldığı iddiasına yer verilmediği ve sadece Zarrab’ın kıyafetiyle ilgilenildiği belirtildi.

Haberde bir diğer değinilen gazete olan yandaş Star Gazetesi’nin ise davayı "Amerikan Tiyatrosu" manşetiyle aktardığının belirtildiği haberde gazetenin davayı "FETÖ-neocon-Türkiye düşmanları işbirliği"  olarak değerlendirdiği aktarıldı.

ZARRAB DAVASI SOSYAL MEDYADA ZİRVEDE

Türkiye’de halka yandaş medya tarafından sınırlı ya da dezenformasyona uğramış bilgi aktarılmasından dolayı, insanların sosyal medyaya akın etmesinin ardından #Zarrabcase (Zarrab davası) ve #Zarrabkonusuyor etiketlerinin Çarşamba ve Perşembe akşamları Trend Topic olduğu kaydedildi.

‘ÇOK SAYIDA GAZETECİ HAPİSTE’

Haberde ayrıca Türkiye’de çok sayıda gazetecinin hapiste olduğu belirtilirken, Erdoğan'ın hakkındaki yolsuzluk iddialarını “siyasi karalama” diye yaftaladığı söylendi.