Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi İsrail Dışişleri'ne çağrıldı

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi İsrail Dışişleri'ne çağrıldı

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem’in, Erdoğan'ın İsrail hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığı öğrenildi.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem, Erdoğan'ın İsrail hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Ökem’in çağrılma nedeninin Erdoğan’ın dün İsrail hakkında yaptığı açıklamalar olduğu belirtildi.

ERDOĞAN: İSRAİL ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURULMALI

“Erdoğan şöyle konuşmuştu:

Sadece 2016 yılında 14 binden fazla radikal İsrailli güvenlik güçleri eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girmiştir. Kudüs'ün karakterini değiştirmeye yönelik propagandalara asla izin vermeyeceğiz. İsrail üzerinde baskı oluşturulmalı. Barış süreci konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz. Kudüs statüsü konusunda herkes dikkatli davranmalı. Çözümün yegane yolu 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıdır.” 

Ezan yasağı hakkında konuşan Erdoğan, “Ezan bir çağrıdır. Sadece Müslümanlara değil asra bir çağrıdır. Sabah ezanını yasaklamayı amaçlayan bir tasarı İsrail parlamentosunda bekliyor. Bu bir utançtır.” demişti.

20 MİLYON DOLARA ANLAŞILMIŞTI

Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşma ile Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlere karşılık İsrail’in 20 milyon dolar ödeme yapması kararlaştırılmıştı.

Anlaşma sonrası Mavi Marmara’yı her fırsatta siyaset malzemesi yapan başta İHH olmak üzere İslamcılardan elle tutulur bir tepki yükselmemişti.

‘GİDERKEN BANA MI SORDUNUZ?’ DEMİŞTİ

Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götürenlere "Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?