Türkiye’nin ilk yerli arazi ve tarım araçlarını üreten fabrika da satıldı!

Türkiye’nin ilk yerli arazi ve tarım araçlarını üreten fabrika da satıldı!

Türkiye’nin ilk yerli arazi aracını yapan ve tarım makinaları üreten Hisarlar Makine Hintlilere satıldı.

Hintli endüstri topluluğu Mahindra & Mahindra Türkiye'de bayi ağına sahip olmak ve Avrupa'daki tarım makinaları ürünlerinin sayısını artırmak için Türkiye’de tarım makinaları üretiminde önemli yeri bulunan Hisarlar Makina'nın yüzde 75.1'ini satın aldı.

Son 6 aylık süreçte, Borajet, Peyman, Polisan ve Banvit gibi devlerin ardından şimdi de tarım araçlarını üreten fabrika da satıldı.

Hintli şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın mali değer veya ayrıntıları yer almadı fakat Mahindra’nın Hisarlar’a 71 milyon lira sermaye katkısı yapacağı ve yaklaşın üç ayda tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Milliyet’in aktardığına göre şirketin yönetim kurulunda çoğunluğu Mahindra’ya verecek anlaşma çerçevesinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) da payını yüzde 18.7’ye yükseltecek ve yönetim kurulunda temsil edilecek. Şirketin sahibi Türker ailesinin ise payı yüzde 6.2 olacak.

HİSARLAR MAKİNA

Ziraat makinaları, traktör kabini ve parçaları üreten Hisarlar Makine, 208 milyon lira olan 2015 satış gelirlerinin yüzde 35’ini ihracattan sağlıyor. Türkiye’de iki üretim tesisi ve 85 bayiden oluşan dağıtım ağı olan şirket 820 kişiye istihdam sağlıyor.

Hisarlar Makina’nın kuruluş tarihi 1974 yılına uzanıyor. Firma 'Anadolu Ceylanı' olarak bilinen Türkiye’nin ilk yerli 4×4 arazi aracı TURKAR’ı üretiyor.

DAHA FAZLA