Türkiye’nin ilk Alevi Kitap Fuarı açıldı

Türkiye’nin ilk Alevi Kitap Fuarı açıldı

Türkiye’de ilk kez sadece Alevi yayınevlerinin bulunduğu bir kitap fuarı bugün açıldı.

Türkiye’de ilk kez sadece Alevi yayınevlerinin bulunduğu bir kitap fuarı bugün saat 11.00’de açıldı. İstanbul Merdivenköy’deki Şahkulu Sultan Vakfı tarafından düzenlenen ‘Şahkulu Alevi Kitap Fuarı’, 2-5 Haziran arasında gerçekleşecek. Fuara 42 yayınevi, 9 kurum, 28 yazar ve sanatçı katılacak.

Dört gün sürecek ve 5 Haziran Pazar günü saat 20.00’de sona erecek fuarda imza günleri, söyleşiler, dinletiler, sergiler ve masal anlatımları yer alacak.

Fuarın ilk gün etkinlikleri şöyle:

Prof. Dr. Ali Yaman “Alevilik ve Kızılbaşlık tarihi”ni anlatacak. Saat 14.00’te başlayacak panelin ardından 15.30’da Esat Korkmaz, “Alevilikte Ölümsüzlük Felsefesi”ni aktaracak. Bu paneli ise Hacıbektaş ve Alevilik başlıklı konuşmasıyla Miyase İlknur’un katılacağı etkinlik izleyecek.

Saat 18.00’de ise Doç. Dr. Mehmet Ersal, “Aleviliğe Ritüel Penceresinden Bakmak” başlıklı konuşmasıyla fuar katılımcılarıyla bir araya gelecek. Ersal’ın ardından 19.00’da “Kimlik Mücadelesinde Alevilik” konu başlığını taşıyan etkinlikte Erdoğan Aydın okurlarla buluşacak.

Fuar programı kapsamında yapılacak etkinliklerde Ali Yaman, Esat Korkmaz, Erdoğan Aydın, Yüksel Mansur Kılınç, Fuat Bozkurt, Rıza Zelyut, Hamza Aksüt, Necdet Saraç, Sabahat Akkiraz, Merdan Yanardağ ve Mehmet Kömür konuşma yapacak.

 

DAHA FAZLA