Türkiye'deki faşizmi unutan AB Bakanı Çelik: 'Barselona'da faşist grubu solcular engelledi'

Türkiye'deki faşizmi unutan AB Bakanı Çelik: 'Barselona'da faşist grubu solcular engelledi'

Türkiye'deki faşizmi unutan AB Bakanı Ömer Çelik, Barselona'da gerçekleştirilmek istenen İslam karşıtı eylemde faşist gruba karşı gelen anti-faşistlerden övgüyle bahsetti.

İspanya'nın Barselona kentinde gerçekleştirilen IŞİD saldırısı üzerine önceki gün kentte İslam karşıtı gösteri düzenlemek isteyen faşist bir grubu Katalan solcular engelledi.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Barselona'da yaşanan gelişmeler sonrası Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, "Barselona'da İslam karşıtı gösteri düzenlemek isteyen faşist bir grubu, sol görüşlü Katalan örgütlerin temsilcileri ve halk engelledi" diye yazdı.

Türkiye'de her gün polis saldırısına maruz bırakılan yurttaşları; her fırsatta Haziran Direnişi'ni hedefe koyan, hiçbir eylemi ve hak savunmasını meşru görmeyen, faşizmi günden güne büyüten AKP/Saray Rejimi'ni; her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığı, meydanların, alanların halka kapatıldığı; baskılar, baskınlar, işkenceler ile her türlü 'sol düşüncenin' tutsak edilmeye çalışıldığı Türkiye ortamını görmezden gelen Bakan Çelik, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sol görüşlü Katalan örgütlerin temsilcileri Barselona'nın 'hoşgörü kenti' olduğunu, İslam karşıtı gösterilere izin vermeyeceklerini belirtti.

"Faşistler dışarı" sloganları atan sol görüşlü göstericiler, "Halklar arasında dayanışma, ne DEAŞ ne de faşizm" yazılı bir pankart taşıdılar.

Bu olay bile DAEŞ ve Avrupa'daki ırkçıların birbirini nasıl "beslediğini" gösteriyor.

DAEŞ'in İslam düşmanlığını beslemek ve kışkırtmak için nasıl hedef seçtiğinin de açık bir göstergesi. İslam'a ve insanlığa düşman bir yapı.."