Türkiye'de son 44 yılın en kurak yılı yaşanıyor

Türkiye'de son 44 yılın en kurak yılı yaşanıyor

Yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle yurt genelinde barajların doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, kuraklık tehlikesini kapımıza kadar getirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir ay önce 2017 yılının son 44 yılın en kurak yılı olduğunu söyledi. Türkiye genelinde sulama, enerji ve içme suyu ihtiyacını karşılayan birçok barajın doluluk oranlarında ise hızla düşüş yaşanıyor.

Habertürk'ten Caner Aktan'ın haberine göre İstanbul'a su sağlayan Ömerli, Terkos, Darlık, Büyükçekmece, Alibey, Istrancalar, Sazlıdere, Kazandere, Elmalı ve Pabuçdere barajlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 65'e kadar düştü.

Ankara'da bulunan Çamlıdere, Eğrekkaya, Kurtboğazı, Kavşakkaya, Akyar, Çubuk-2 ve Elmadağ barajlarındaki toplam doluluk oranı ise yüzde 20'ye düştü. Bu oranlarla başkent Ankara da son yılların en kurak mevsimini yaşıyor. 

DOĞU'DA TARIMSAL KURAKLIK TEHDİDİ

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'deki barajlarda da yeterli yağışın olmaması nedeniyle düşüş yaşandı. Özellikle Keban Barajı'ndaki düşüş dikkat çekti. Keban Barajı'nın doluluk oranı yüzde 54'ten yüzde 30 seviyesine kadar geriledi. Barajda 4 milyar 100 milyon metreküp su kaldı.

DAHA FAZLA