Türkiye Komünist Partisi: Kürt ve Türk halklarının Newroz Bayramı ve diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi kutlu olsun!

Türkiye Komünist Partisi: Kürt ve Türk halklarının Newroz Bayramı ve diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi kutlu olsun!

Türkiye Komünist Partisi, Newroz ile ilgili bir açıklama yaparak, "Kürt ve Türk halklarının Newroz Bayramı ve diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi kutlu olsun!" dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP);  Newroz vesilesiyle "Barış, Kardeşlik ve Ortak Geleceğimiz Hayır’da!" başlığıyla yaptığı açıklamada "Kürt ve Türk halklarının Newroz Bayramı ve diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi kutlu olsun!" dedi.

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Barış, Kardeşlik ve Ortak Geleceğimiz Hayır’da!

Newroz Bayramı bu sene savaşın ve OHAL ile güçlendirilmiş AKP diktatörlüğünün gölgesinde geçiyor. Ülkemize yıkım ve savaştan başka bir şey veremeyen AKP iktidarı, milletvekillerini, siyasetçileri, yazarları ve gazetecileri tutuklayarak halkın taleplerini bastırmak, iradesini kırmak istiyor.

Newroz Kürt halkının özgürlük ve eşitlik sevdasıdır. Kawa’lardan bugüne Kürt halkının devrimci geleneğinin, tiranlara karşı halkın özgürlük mücadelesinin sembolü olmuştur Newroz.

Ülkemiz kritik bir dönemeçten geçiyor. Bir yandan Kürt halkına reva görülen savaş, yıkım, yoksulluk ve baskılar; diğer yandan ülkemizin içerisine sürüklendiği karanlık… AKP, bu karanlığın ve savaşın kalıcılaşması için elinden geleni yapıyor. Bunu kalıcılaştırmanın yolu ise adına Başkanlık sistemi dedikleri diktatörlük sistemidir! İşte bu yüzden Newroz bir kez daha Hayır sesini yükseltmenin, kardeşlik, eşitlik, barış ve ortak geleceğin ancak “Hayır”lı bir gelecek ile sağlanacağını haykırmanın yolu olacaktır.

Kürt ve Türk halklarının Newroz Bayramı ve diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi kutlu olsun!
Yaşasın Newroz!

Türkiye Komünist Partisi"