Türkiye İşçi Partisi Van il örgütü açıldı

Türkiye İşçi Partisi Van il örgütü açıldı

TİP Van il örgütü açılışı, TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın katılımıyla gerçekleşti.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Van İl Örgütü'nün yeni binası, bugün TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın katılımıyla açıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç, HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede'nin de katıldığı toplantıda TİP Van örgütünün Kürt ve Türk emekçi halkları arasında bir köprü görevi göreceğinin altı çizildi.

Açılış konuşmasını yapan Erkan Baş, tarihi bir dönemde görev aldıklarını ifade ederken, “Mustafa Suphiler'den aldığımız mirasın taşıyıcısıyız” dedi.

Yerel seçimlere dair de değerlendirmelerde bulunan Baş, kayyum atanan tüm Kürt illerinde HDP'nin destekleneceğini kaydetti.

'KAYYUMLARA KARŞI HDP'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ'

Baş TİP'in bölgedeki yerel seçim tavrına ilişkin şöyle konuştu:

“Partimiz, Kürt illerinde HDP’nin kayyum gaspına karşı çıkartacağı yerel yönetici adaylarının tamamının 31 Mart seçimlerinde desteklenmesi kararı almıştır. Halkın seçtiği, belirlediği yöneticilerin rejimin karakterini yansıtır biçimde zorla, baskıyla görevden alınması, tutuklanması bunların yerine devletin memurlarının atanması bu ülke emekçilerinin, yoksullarının, kabul edebileceği bir şey değildir. Buna karşı HDP’nin açtığı mücadele bayrağını yükseltmek TİP’in de hem eşitlik ve özgürlük mücadelesinin hem Kürt ve Türk halklarının ortak mücadelesi büyütme çabasının kaçınılmaz sonuçlarından bir tanesidir. 31 Mart seçimlerini, elimizden geldiğince gücümüz yettiğinde her yerde kayyumların sökülüp atılmasında HDP’li arkadaşlarımızla omuz omuza yan yana bir mücadele süreci olarak tarif edeceğiz .”

'LEYLA GÜVEN TÜM HALKLARIN MESELESİDİR'

Baş, konuşmasında 66 gündür açlık grevinde olan HDP'nin tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in durumuna da dikkat çekti. “Leyla Güven bir halkın iradesidir" diyen Baş, "Haksız ve hukuksuz olarak şu an tutuklu bulunuyor. Güven şu an açlık grevinde ve kritik bir duruma girdiğini hepimiz görüyoruz. Bu meseleyi sadece Hakkarililerin meselesi değil, Türkiye’de yaşayan tüm halkların meselesi olarak görüyoruz. Güven’in sesini duymalıyız. Talepleri bir an önce karşılanmalı” şeklinde konuştu.

Baş'ın ardından söz alan HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede de, TİP'in Van'da var olmasını desteklediklerini ve birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

YENİ PARTİ ÜYELERİNE KİTAP HEDİYE ETTİ

Açılış toplantısı Erkan Baş'ın yeni üyelere kitap ve rozet hediye etmesinin ardından son buldu.