Türkiye gazetesi Gülen'in izinde: 'Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir'

Türkiye gazetesi Gülen'in izinde: 'Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir'

Yandaş Türkiye gazetesi, bugün Fethullah Gülen'in "15 Temmuz'u Atatürkçüler ve ulusalcılar yapmış olabilir" sözlerine destek veren bir manşetle çıktı.

Yandaş Türkiye gazetesi, bugün Fethullah Gülen'in,  Mısır’da yayınlanan Cumhurbaşkanı Sisi yanlısı El-Yevm 7 gazetesine verdiği röpörtajda, “15 Temmuz’da darbe teşebbüsünün kimin tarafından yapıldığını düşünüyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine verdiği, " kesin olarak bir kesimi suçlayamayacağını ancak ulusalcı laik bir kesimin bunu yapmış olabilir" sözlerini destekleyen bir manşetle çıktı.

Aynı tezi daha önce AKP'ye yakın ve bir dönem cemaatle iş tutan Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı, Cem Küçük gibi isimler de savunmuş söz konusu isimlere Fethullahçılar destek vermişti.
Yeni bir darbe girişimi olabileceğini manşete taşıyan yandaş Türkiye gazetesi, ulusalcıları işaret ederek, "YAŞ öncesi TSK'de Atatürkçü ve Ulusalcı subaylara operasyon mu yapılacak?" sorusunu akıllara getirdi. 


KILIÇDAROĞLU: "SANA DEVLETİ TESLİM EDENLERDEN HESAP SORACAĞIZ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen'in " 15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir' şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu,  "Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. AK Parti size devleti teslim etti, savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. Onlar size hoca efendi diyorlardı. Her istediğinizi verdiler. Sana devleti teslim edenlerden de er geç hesabını soracağız, kimse unutmasın" dedi.