Türkiye Barolar Birliği'nin skandal etkinliğinde protesto

Türkiye Barolar Birliği'nin skandal etkinliğinde protesto

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından gerçekleştirilen “İş yaşamında nasıl giyinmeliyiz?” isimli etkinlik Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) tarafından protesto edildi.

Başkanlığını Metin Feyzioğlu’nun yaptığı TBB tarafından Ankara’da Modacı Uğurkan Erez, Sunucu Metin Uca ile Model Ebru Güzel’in katılımıyla düzenlenen ve avukatların giyim tarzlarının nasıl olması gerektiğini ele alan “İş yaşamında nasıl giyinmeliyiz?” adlı etkinliğe ÖÇAV’lı avukatların protestoları damga vurdu.

Etkinlik sırasında sahneye çıkan ÖÇAV’lı avukat, katılımcılara karşı herhangi bir tepkide bulunmadıklarını belirterek, şu sözleri söyledi:

“Bu ülke OHAL ile yönetiliyor, KHK’lar çıkarılıyor, avukatlar gözaltına alınıyor, hiçbir dönemde olmadığı kadar avukatların görev alanları daraltılırken, genç ve stajyer avukatlar asgari ücret ile çalışıyor. TBB bu konuda herhangi bir şey yapmadığı gibi, nasıl giyineceğiz, nasıl konuşacağız bunun üzerine bir panel yapıyor. Mümkün değil. Neden mümkün olmadığını şöyle söyleyelim: Bir avukat 1800 TL’ye çalışıyorsa giyinemez. OHAL döneminde avukatlar adliyelerde saldırıya uğruyor. Sizin birinci önceliğiniz bu mu?”