Türkçe pop müziğin unutulmaz ismi Harun Kolçak hayatını kaybetti

Türkçe pop müziğin unutulmaz ismi Harun Kolçak hayatını kaybetti

1990'larda Türkçe pop müziğin önde gelen isimlerinden olan Harun Kolçak hayatını kaybetti.

Türkçe pop müziğin unutlmaz ismi Harun Kolçak 62 yaşında hayatını kaybetti.

Kolçak bir süredir Maslak Acıbadem Hastanesi'nde prostat kanseri tedavisi görüyordu. 

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

15 Temmuz 1955'te İstanbul'da dünyaya gelen Harun Kolçak, müzik hayatına lise eğitimini aldığı Saint Benoit'da başladı. Lise eğitimini yarıda kesen Kolçak, sinema sanatçısı babası Eşref Kolçak'ın desteğiyle başladığı profesyonel müzik hayatında ilk olarak Erkin Koray ile çalıştı.

Rıza Silahlıpoda ve Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelirken, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalıştı. 

7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller aldı. 

1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser verdi.1996’da Litvanya’da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçildi.

Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkardı. Ekim 2013 itibarıyla Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurdu. 

DAHA FAZLA