Türk yolcu Los Angeles-Hawaii uçuşunda kokpite girmeye çalıştı

Türk yolcu Los Angeles-Hawaii uçuşunda kokpite girmeye çalıştı

Los Angeles'tan Hawaii adalarının başkenti Honolulu'ya hareket eden American Airlines 31 numaralı uçuşta bir Türk yolcu kokpite girmeye çalıştı.

Los Angeles'tan kalkışla Hawaii'ye uçan American Air 31 numaralı uçuşta 20'li yaşlarda Türk bir yolcu kokpite zorla girmeye çalıştı.

Los Angeles'tan Honolulu'ya hareket eden uçakta Türk yolcunun kokpit kapısını kırmaya çalışmasının ardından Hawaiian Air National Guard F-22 jetleri, American Airlines uçağına eskortluk yaptı.

Amerika yerel saatiyle sabah 8.34'te Los Angeles Uluslararası Havalimanı'ndan ayrılan uçakta kokpit kapısını kırmaya çalışan Türk yolcuya uçakta yolculuk etmekte olan polis müdahale etti. Türk yolcunun girişimi üzerine 11.35 civarında inişi gerçekleştirmesi beklenen uçağa, ABD Pasifik Komutanlığı'nın emri ile Hawaii Hava Muhafızları'ndan iki askeri F-22 jeti Honolulu Uluslararası Havaalanı'na kadar eşlik etti.

HawaiiNewsNow'un aktardığı habere göre; Türk yolcunun Los Angeles Uluslararası Havaalanı'ndaki güvenliği de ihlal ettiği ancak değerlendirmeler üzerine uçağa binmesine izin verildiği kaydedildi.

American Airlines sözcüsü Katie Cody de Associated Press'e yaptığı açıklamada, uçakta 181 yolcu ve 6 mürettabatın bulunduğunu ve olayda herhangi bir yaralanmanın olmadığını bildirdi. Uçağın Honolulu Uluslararası Havaalanı'na inmesinin ardından Türk yolcunun FBI tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı aktarıldı.