Türk firmasının Maldivler'deki inşaatında iş yavaşlatma eylemi

Türk firmasının Maldivler'deki inşaatında iş yavaşlatma eylemi

Turmaks Firması’nın Maldivler’deki şantiyesinde çalışan 260 işçi, ücretleri yatırılmadığı için iş yavaşlatma eylemi başlattı. 

Turmaks Firması’nın Hindistan’ın güneyi ve Sri Lanka’nın batı kısmındaki Laccadive Denizi olarak adlandırılan bölgede bulunan Maldivler’deki Teetop Hospital şantiyesinde çalışan 260 inşaat işçisi, ödenmeyen ücretleri için iş yavaşlatma eylemi başlattı. Aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev-Yapı-İş) üyesi işçilerin de bulunduğu işçiler, aylık ücretlerin ve fazla mesailerin 7 günde ödenmemesi üzerine şirket yetkilileri ile görüşmek istedi. 

Görüşme için muhatap bulamayan Türkiye, Hindistan, Bangladeş ve Filipinli işçiler, ortak karar alarak iş yavaşlatma eylemi başlattı.

‘TALEPLER YERİNE GELMESE İŞ BIRAKACAĞIZ’

İşçiler, bugün itibariyle ücretlerinin yatırılmaması durumunda üretimi durduracakları uyarısında bulundu. Dev Yapı-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Karabulut , “İşçiler kölelik koşullarında çalışıyorlar. Yurt dışında sık sık bu tarz ücret gecikmeleri yaşıyor. Muhatap bulamayan işçiler çareyi iş durdurma veya yavaşlatmada buluyor. İşçilerin taleplerinin derhal yerine getirilmesini istiyoruz” dedi. 

İşçilerin taleplerinin yerine getirilmesi için sendika olarak girişimde bulunduklarını söyleyen Karabulut, “Ücretler bugün yatırılmadığı durumda aralarında üyelerimizin de bulunduğu 260 işçi üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakacaktır” uyarısını yineledi.

(Dihaber)