'Türk devleti o çeteye destek veriyor'

'Türk devleti o çeteye destek veriyor'

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı tarafından hazırlanılan raporda, Almanya’da örgütlü suçlarla gündeme gelen “Almanyalı Osmanlılar” adlı çetenin, Türkiye devleti tarafından desteklendiği ve çetenin Recep Tayyip Erdoğan’dan “kurucumuz” diye bahsettiği belirtildi.

Almanya güvenlik birimlerinin bir süre önce yaptığı operasyonlar ve uyuşturucu ticareti ile gündeme gelen, “Almanyalı Osmanlılar” adlı çete ile ilgili Almanya’da yeni iddialar ortaya atıldı.

Deutsche Welle’nin haberine göre; Sosyal Demokrat Parti’nin isteği üzerine bir rapor hazırlayan Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Raul, Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu üyeleriyle bir bilgilendirme toplantısı yapacak.

Raul’un hazırladığı raporda, operasyonlar ve uyuşturucu ticaretiyle gündeme gelen “Almanyalı Osmanlılar” adlı çetenin Türkiye devleti ile bağlantılarına yer verilirken; çete başkanının, 2016 yılı Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından Ankara’da ağırlandığına da yer verildi.

“KURUCUMUZ, CUMHURBAŞKANIMIZ…”

Raporda, çete başkanının İlnur Çevik’le görüşmesini, “"Saygıdeğer kurucumuz ve cumhurbaşkanımızın danışmanlarından İlnur Çevik, Almanyalı Osmanlılar’ı cumhurbaşkanlığında kabul etti. Grubun sembolünün olduğu tişörtü giyerek, cumhurbaşkanının yurt dışındaki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk vatandaşlarının arkasında olduğunu söyledi." sözleriyle yorumladığı da aktarıldı.

BAŞDANIŞMAN, ÇALIŞMALARINI TAKDİR ETMİŞ

Bavyera Radyo Televizyon Kurumu’na konuyla ilgili e-posta yoluyla bir açıklama yapan Çevik’in "Almanyalı Osmanlılar" adlı çeteden “gençler” olarak bahsettiği ve çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, "Onlara güzel çalışmalarına ve Almanya'da Türk gençlerini sokaktan kurtarmaya devam etmelerini söyledim" dediği de belirtildi.

SOLCULARA YAPTIKLARI SALDIRILAR “TERÖRLE MÜCADELE” KAPSMANINDA DEĞERLENDİRİLMİŞ

Raporda çeteyle ilgili yer alan bir başka açıklamada ise geçmişte, Almanya’da yaşayan Türkiyeli solculara saldırılar düzenleyen grubun bu faaliyetlerinin, Türkiye devleti makamları tarafından “terörle mücadele” kapsamında değerlendirildiği yer alıyor.