'Turizmde 2017’yi de OHAL ve başkanlık dayatması vuracak'

'Turizmde 2017’yi de OHAL ve başkanlık dayatması vuracak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 'Turizmde 2017’yi de OHAL ve başkanlık dayatması vuracak' açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, turizmde 2017 yılı erken rezervasyon rakamlarının beklentinin altında kaldığını belirterek, “Turizmde 2017’yi de OHAL ve başkanlık vuracak” dedi.

Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklama ile turizm sektörünü değerlendirdi.

2016 yılında büyük bir ekonomik çöküntü yaşayan turizm sektörü için hala hükümetin etkin bir adım atmadığını kaydeden Budak, 2017 programına "Ülkenin yurtdışında imajını düzeltecek çalışmalar yapılacak" ve "risk ve kriz yönetimi oluşturulacak" hedeflerinin konulduğunu ancak bu hedeflere yönelik bir adım atılmadığını belirtti. Budak, açıklamasında şunları ifade etti:

'HÜKÜMETİN DERDİ BAŞKANLIK'

"Turizmde son iki yıl da ciddi kayıplar ortaya çıktı ama AKP Hükümeti hala ders almış görünmüyor. Krize odaklanan adımlar atılmıyor. Bakanlık, yer tahsisleriyle ilgili düzenlemeler yapıyor, milli parkların turizme açılması için mevzuatı değiştiriyor. Hükümetin derdi ise başkanlık. Türkiye'nin ciddi bir döviz ihtiyacı olduğu, döviz kurunun yükselişinin durdurulamadığı bir ortamda turizm sektörünün önemi artarken, Hükümetin böyle bir derdi görünmüyor. Sektör çabalıyor ama bir yandan OHAL, bir yandan başkanlık dayatması altında girişimler sonuçsuz kalıyor. Türkiye'nin bozulan imajı ve terör olayları derken, turizmde 2017'yi de OHAL düzeni ve başkanlık dayatmaları vuracak gibi görünüyor."

 

 

DAHA FAZLA