TÜPRAŞ işçileri iş bıraktı: İşverenin dayatmaları kabul edilemez!

TÜPRAŞ işçileri iş bıraktı: İşverenin dayatmaları kabul edilemez!

TÜPRAŞ’a ait işletmelerde çalışan işçiler, toplu sözleşme görüşmelerden anlaşma sağlanamaması üzerine İzmit, Aliağa, Batman ve Kırıkkale Rafinerileri'nde bugün iş bıraktı. Petrol İş Başkanı Yaşar, TÜPRAŞ yönetimini işçilerin taleplerini kabul etmeye davet ederek “Dayatılan maddeler kabul edilemez” dedi.

Foto: Arşiv

@Meryem_Yildrim

Türkiye Petrol Rafinerileri A. Ş’ye (TÜPRAŞ) ait işletmelerde çalışan işçiler, toplu sözleşme görüşmelerden anlaşma sağlanamaması üzerine İzmit, Aliağa, Batman ve Kırıkkale Rafinerileri'nde bir kez daha iş bıraktı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk İş) bağlı Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Sendikası ile TÜPRAŞ yönetimi arasında 2017-2018 dönemini kapsayan ve 18 Ocak’ta başlayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri kapsamında, 18 Nisan’da yapılan arabulucu toplantısından da bir sonuç alınamaması üzerine işçiler Kocaeli, Aliağa, Batman ve Kırıkkale Rafinerileri'nde bugün iş bırakma eylemi yaptı.

İş yeri önlerinde bildirilerini okuyan işçiler, TÜPRAŞ yönetimini taleplerini kabul etmeye davet etti.

PETROL İŞ BAŞKANI: İŞVERENİN DAYATTIĞI MADDELER KABUL EDİLEMEZ

İş bırakma eylemiyle ilgili İleri Haber’e konuşan Petrol İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, 18 Nisan’da arabulucu toplantısı yapıldığını, bir diğer TİS toplantısının da 25 Nisan’da yapılacağını bildirdi. İşçilerin iş bıraktığı rafinerileri önünde bildiriler okunduğunu aktaran Yaşar, işverenin kendilerine dayattığı kabul edilemez maddeler olduğunu dile getirdi.

Buna karşı mücadele ettiklerini ifade eden ve işvereni daha duyarlı olmaya davet eden Yaşar şunları söyledi:

“İşvereni daya sağduyulu daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Mutlak bir şekilde karşılıklı anlayışla masada bu işin çözülmesinden yanayız. Buralar önemli kurumlar.”

TÜPRAŞ TÜRKİYE’NİN AMİRAL GEMİSİ

TÜPRAŞ’ın Türkiye’nin amiral gemisi kurumu olduğunu söyleyen Petrol İş Başkanı Yaşar, TİS sürecinin çözülememesi durumunda, çözüme yönelik yaptırımların olabileceğini söyledi.

“Buna mecbur kalmak istemiyoruz” diyen Yaşar, süreci müzakere ve karşılıklı anlayışla çözmek istediklerini belirtti.

TÜPRAŞ NEDİR?

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., 1983'te Türkiye'deki rafinerilerin devlet eliyle tek çatı altında toplanması için kurulan bir çatı şirket. TÜPRAŞ’ın Kocaeli İzmir, Kırıkkale, İzmir ve Batman'da rafinerileri bulunuyor. TÜPRAŞ, benzin, dizel, kerosene (jet yakıtı); bitüm (asfalt); LPG vb. petrol türevlerini üretiyor.