TÜGVA'nın İzmir Atatürk Lisesi'ndeki kursuna son verildi

TÜGVA'nın İzmir Atatürk Lisesi'ndeki kursuna son verildi

Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA'nın İzmir Atatürk Lisesi'nde verdiği kurs, gelen tepkilerin ardından erken sonlandırıldı.

1888 yılında kurulan İzmir'in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi'nin derslikleri, Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) tahsis edilmişti. 

TÜGVA'ya tahsis edilen dersliklerde dini içerikli eğitimlerin verilmesi, İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri ve mezunlar derneği başta olmak üzere çok sayıda kesimin tepkisini çekmişti. 

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, gelen tepkilerin ardından TÜGVA'nın İzmir Atatürk Lisesi’ndeki kurs programını erken sonlandırdığını açıkladı.

[ih2]

Gazete Duvar'dan Nuray Pehlivan'a konuşan Saraç, "Okulumuzda TÜGVA tarafından son hafta yapılacak eğitimin iptal edilmesi son derece önemli ve sevindirici bir gelişmedir. Kamuoyunun ve mezunlarımızın büyük tepkisini çeken kursların, tahsis süresinin bitiminden önce sonlandırılması ortaya konan yoğun tepkilerin, imza kampanyalarının ve yasal girişimlerin dikkate alındığının bir göstergesi olarak görülebilir. Başta mezunlarımız olmak üzere kamuoyunun büyük hassasiyet gösterdiği mücadelemizde yanımızda duran, destek olan herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA