TTB’de el konulan hasta bilgilerine itiraz

TTB’de el konulan hasta bilgilerine itiraz

Barış savunucusu doktorlara yönelik operasyonda polisin hasta bilgilerinin yer aldığı harddisklere de el konmasına avukatlar tepki gösterdi.

Afrin saldırısına ilişkin ‘Savaş halk sağlığı sorunudur’ başlıklı açıklama yapan ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla önceki 3 gündür gözaltında olan TTB Merkez Konseyi üyesi hekimlerin Emniyet’teki işlemleri devam ediyor.

Hekimlerin ifade işlemleri sürerken, TTB Genel Merkezi’nde yapılan aramada, doktorlara yönelik şiddet ve özlük hakları konulu 2007 yılında yapılan ‘Beyaz Eylemler’ konulu CD’ye ve bazı hasta bilgilerin el konulmasına tepki gösterildi.

AV. GÜLER: TTB ÇALIŞAMAZ HALE GETİRİLDİ

TTB’nin avukatlarından Mustafa Güler, polislerce hazırlanan tutanağa “Aramada kararda belirtilen suçlama kanıtları ile ilgisi olmayan belgelere de el konulmasına ve bilgi işlem sistemindeki bütün bilgisayarların harddisklerin sökülmesi sebebiyle Türk Tabipleri Birliği’nin çalışmasının fiilen imkânsız hali gelmiş olmasına itiraz ediyoruz” şeklinde şerh düştü. Hürriyyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Avukat Güler, “O bilgisayarlarda bütün üye kayıtları, disiplin soruşturmalarında yer alan bütün hasta ve hekim bilgileri ile TTB’nin muhasebe kayıtları ve diğer bütün bilgilere el konulmuştur” dedi.

GÖZALTINA İTİRAZ: HEM HEKİM HEM HASTASI İÇİN SAKINCALI

TTB’nin avukatlarından Ziynet Özçelik de gözaltı kararının kaldırılması için Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu. Özçelik, özetle şunları söyledi:

- Müvekkillerin gözaltına alınmasına ilişkin hukuksal koşul oluşmamıştır.

- Düşünce açıklamalarından dolayı gözaltı işleminin yapılması, kişilerin bu nedenle şüpheli statüsüne sokulması hali hazırdaki normlar ile de çelişmektedir.

- Müvekkillerin hepsi hekimdir. Koşulları bulunmayan gözaltı işlemi ile öğrencileri hocalarından, hastaları de hekimlerinden gerekli sağlık hizmetini alma hakkından yoksun bırakılmaktadır.

- Müvekkillerin gözaltı işlemi hem hastalarının hem de kendilerinin sağlığı açısından sakıncalıdır. Bütün bu nedenlerle gözaltı kararının kaldırılması ya da 7 günlük gözaltı süresinin dolması beklenmeden müvekkillerimizin derhal bir yargıç önüne çıkarılarak gözaltı işlemine son verilmesini talep ediyoruz.”