Erdoğan hedef gösterdi, bakanlık şikayet etti: TTB yöneticileri gözaltına alındı!

Erdoğan hedef gösterdi, bakanlık şikayet etti: TTB yöneticileri gözaltına alındı!

Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinin evlerine polis baskın düzenledi. TTB Başkanı Raşit Tükel’in de aralarında bulunduğu yöneticiler gözaltına alındı.

Video: Halkevleri

Meryem Yıldırım / @meryem_yildrim

Güncelleme 19.51

İstanbul'da gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Mehmet Raşit Tükel ile üye Taner Gören'in Ankara'ya getirildiği belirtildi.

Güncelleme 11.15

TTB Genel Merkezi önüne desteğe gelenlere saldıran polis demokratik kitle örgütü temsilcilerini gözaltına almaya çalışıyor.

Bir polisin ise saldırı esnasında gözaltına almak için “Al o karıyı al” şeklindeki skandal ifadeleri kullanması tepki çekti.


Güncelleme 11.05

Diyarbakır’da olan TTB Merkez Konseyi’nin bir diğer üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp’in evine de polis baskın düzenledi. Sabah İleri Haber’e konuşan Gökalp, operasyon bilgisinin geldiğini ve evde beklediğini aktarmıştı.


Güncelleme 09.30

Demokratik kitle örgütü temsilcileri ve milletvekilleri dayanışma amacıyla TTB Genel Merkezi önüne geldi. CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Ali Şeker ve Şenal Sarıhan destek için genel merkez önüne geldi. Kurumun avukatlarından bilgi alan Şeker, “Ergenekon dönemini bir daha yaşıyoruz. 1980’in üzerinden 30 yıl geçti ama faşizm devam ediyor. Hekimler öldürmeyi değil yaşatmayı istiyor” ifadeleriyle operasyona tepki gösterdi.


Güncelleme 08.50

TTB’ye yönelik yapılan operasyona ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi.

TTB Merkez Konseyi üyesi 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verildiği, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ‘Terörle Mücadele Şubesi’ polisleri tarafından bu sabah yasal işlem başladığı kaydedildi.

AKP hükümetinin Afrin saldırısına karşı barışı savunduğu için hükümet ve yandaşlar tarafından günlerdir hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında, İçişleri Bakanlığı suç duyusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçelerini işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" ve "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik" iddialarıyla dün soruşturma başlattı.

Dün başlatılan soruşturmanın ardından bugün jet hızıyla savaşa karşı çıkan TTB yöneticilerinin evlere polis baskın düzenledi.

[ih2]

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile beraber gözaltına alınan merkez konsey üyesi doktorların isimleri şöyle: Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz.


Güncelleme 08.40

Gözaltına alınan Prof. Dr. Tükel ve Prof. Dr. Taner Gören sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülüyor.

TTB Merkez Konsey üyesi Hande Arpat da, evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındıktan sonra yapılacak aramaya eşlik etmesi için TTB Genel Merkezi’ne götürüldü.

Haberi alan sağlık emek ve meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri ile TTB üyesi hekimler genel merkez binası önünde toplandı. Sağlık emekçileri ve yurttaşlar, arama sonrasında Hande Arpat’ı alkışlar eşliğinde "Doktor görüşürüz!" sözleriyle uğurladı.


Erdoğan ve AKP hükümetinin günlerdir hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği (TTB) yöneticilerinin evlerine bu sabah saatlerinde polis baskın düzenledi.

Baskında aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de olduğu yöneticiler gözaltına alındı.

İleri Haber’e bilgi veren TTB Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp, bütün merkez konseyi yöneticilerinin evi ve TTB Genel Merkezi’ne de polisin baskın yaptığını söyledi.

[ih3]

GÖKALP: YAŞAMI SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Kendisinin de evde beklediğini belirten Şeyhmus Gökalp, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Prof. Dr. Taner Gören, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz ve Funda Obuz’un gözaltına alındığını söyledi.

Gökalp, “Biz yanlış bir şey yapmadık, doğru bir şey yaptık” diye konuştu. Gözaltılara tepki gösteren Gökalp, sözlerini “Biz yaşamı savunmaktan asla vazgeçemeyiz” mesajıyla tamamladı.

Evlerde yapılan polis aramaları sürüyor.

Ayrıntılar geliyor…