TTB adım adım nasıl hedef gösterildi?

TTB adım adım nasıl hedef gösterildi?

Afrin saldırısına karşı açıklama yaptıkları için başta Erdoğan tarafından olmak üzere hükümet temsilcileri ve yandaşlar tarafından hedef gösterilen TTB’ye adım adım operasyon nasıl düzenlendi? İşte savaş karşıtı doktorlara yönelik yapılan linç operasyonunun gün gün detayları.

İleri Haber

AK hükümetinin Suriye’nin kuzeyinde bulunan Afrin bölgesine cihatçı ÖSO çeteleri ile birlikte düzenlenen saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB); savaşa karşı barışı savunduklarını belirtmiş, “Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!” ifadelerini kullanmıştı.

TTB’nin bu açıklamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fitilini ateşlediği bir linç sürecinin düğmesine basıldı.

Yandaşlar yaşamı savunan doktorları hedef gösterirken, iktidar partisi temsilcileri de doktorları adım adım bir itibarsızlaştırma ve linç kampanyasının hedefi haline getirdi.

İşte gün gün TTB’nin hedef gösterilme operasyonu:

26 OCAK | ERDOĞAN: TERÖRİST SEVİCİLER

26 Ocak’ta Erdoğan, savaş karşıtı açıklama yapan TTB'yi hedef göstererek, ''Bundan rahatsız olan sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa Hayır' diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin barışa evet dediklerini de pek duymadık” ifadeleriyle doktorları hedef göstererek linç sürecinin fitilini ateşledi.

İlgili Haber: Erdoğan TTB'yi hedef gösterdi: 'Terörist seviciler'

27 OCAK | BOZDAĞ: ADINDAN TÜRK’Ü ÇIKARSINLAR

27 Ocak’ta Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TTB’yi hedef alarak, "Türk Tabibler Birliği yönetimleri, ya görevlerini bırakmalıdır ya da adlarındaki 'Türk' ismini çıkarmalıdır" ifadelerini kullandı.

İleri Haber: Hükümet Sözcüsü Bozdağ, TTB’yi hedef aldı

28 OCAK | İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TTB’Yİ ŞİKAYET ETTİ

28 Ocak’ta İçişleri Bakanlığı ve yandaş Sağlık-Sen TTB hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, TTB'nin açıklamasının suç teşkil ettiği savunularak, "Türk Tabipleri Birliğinin merkez konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur" yazıldı.

İleri Haber: Bakanlık TTB'yi şikayet etti

29 OCAK: SAVCILIK JET HIZIYLA SORUŞTURMA BAŞLATTI

29 Ocak’ta (dün) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurularını işleme koyarak, TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" ve "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik" iddialarıyla soruşturma başlattı.

İleri Haber: TTB yönetimine soruşturma

30 OCAK | TTB YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI!

30 Ocak sabahı (bugün) sabah 06.30 sıralarında evleri ve genel merkez binaları basılan TTB Merkez Konseyi üyesi doktorlar, evlerinde ve odalarında yapılan polis aramaları sonucu gözaltına alındı.

İleri Haber: TTB yöneticilerinin evlerine polis baskını: Gözaltılar var!