TSK'da skandal: Asker mafya lideri için 'Allah kurtarsın' dedi

TSK'da skandal: Asker mafya lideri için 'Allah kurtarsın' dedi

Askerler hapiste bulunan mafya lideri Burak Döner için, 'Allah kurtarsın' diyerek video çekti.

Yusuf Nail

Faşist mafya lideri Burak Döner'in Instagram hesabından kısa süre önce yayınlanan videoda bir grup askerin Burak Döner'e ithafen "Allah kurtarsın Burak döner" dediği görülüyor.

ASKERLERDEN VİDEO

Yayınlanan videoda bir grup askerin, nizamiye içinde mafya lideri Burak Döner için, video çekip "Allah kurtarsın Burak Döner" diye bağırdığı görülüyor. Nerede çekildiği anlaşılmayan görüntülerde komutan olduğu anlaşılan kişinin talimatıyla askerler bağırmaya başlıyor. Komutan emrinin yerine getirilmesinin ardından askerlere "Aferin" diyor. Görüntüler faşist çete liderinin Instagram hesabından askerlere teşekkür edilerek paylaşıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'YA YARANMA ÇABASI

Aynı hesapta yayınlanan bir başka videoda ise, Süleyman Soylu'nun "Uyuşturucu satanın ayaklarını kırmayan polis görevini yapmış sayılmaz" ile başlayıp uyuşturucu kullanan 18 yaşından küçük bir çocuk "torbacı" denilerek dövülüyor. Lise öğrencisi olan çocuk, görüntülerde "iki yıldır kullanıyorum abi satmıyorum" demesine rağmen uyuşturucu satıcısı denilerek dövülüyor ve Burak Döner'in adı söyletiliyor. Videoda Burak Döner'in adamları tarafından dövülen 16 yaşındaki çocuğun öğretmeninin İleri'ye verdiği bilgiye göre; şov için dövülen çocuğun uyuşturu satıcılığıyla alakası yok.

KENDİSİ DE UYUŞTURUCU KULLANIYOR

Şimdilerde iktidara yaranmak ve dışarı çıkmak için uyuşturucu satıcılarıyla mücadele görüntüsü veren mafya lideri Burak Döner'in bu konudaki sicili pek de parlak değil. Dışarıda olduğu sırada Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren suç örgütünün lideri olan Döner'in, 2003 yılında cinayet suçundan tutukluyken bulunduğu Metris Cezaevi’ne görüşmeye gelen avukatı Oğuz Şenyürek’in üzerinden kendisine verilmek üzere 72 gram esrar çıkmıştı.