TSK ve cihatçıların Afrin saldırısında 2'nci gün

TSK ve cihatçıların Afrin saldırısında 2'nci gün

AKP/Saray rejiminin TSK ve TSK destekli ÖSO ile Afrin'e gerçekleştirdiği saldırı 2'nci gününde devam ediyor.

AKP hükümetinin Suriye'de PYD'nin kontrolündeki Afrin kentine dün başlattığı saldırı 2'nci gününde de sürüyor. Gece boyunca Türkiye'den Suriye'ye askeri sevkiyat devam ederken, TSK'nın önceden belirlenen hedeflere yönelik saldırılarının ardından ÖSO'cuların zırhlı araçlarla Kilis-Hatay sınır hattında ilerleyerek bazı noktalardan Afrin tarafına geçiş yaptığı aktarıldı.

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen tanklar da Afrin sınırındaki Azez'e geçirildi. Hassa'nın Yalangöz bölgesine sabah saatlerinde gelen tank ve zırhlı araçlar da Azez’e geçirildi. Anadolu Ajansı (AA); ÖSO'cuların bugün Afrin'e karadan girdiğini ve içerde ilerlemeye başladıklarını duyurdu.

TSK: KARA HAREKATI BAŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım, TSK'nın cihatçı ÖSO ile birlikte bugün 11.05'te Gülbağ mevkiinden Afrin'e geçtiğini aktararak, "Kara harekatı başladı" dedi. TSK tarafından bugün yayınlanan açıklamada da, "Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde devam etmekte olup, kara harekâtı başlamıştır" denildi.

TSK-ÖSO 4 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Afrin'e yönelik TSK-ÖSO saldırısı sırasında Kilis sınırındaki Şenkal ve Korni ile Hatay sınırındaki Balıköy ve Edamanlı köylerinin ele geçirildiği duyuruldu. 

Afrin'in güneyinde Hatay sınırında yer alan Cindires kasabası önünde ise TSK-ÖSO güçleri ile YPG arasında ağır çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

Öte yandan YPG'ye yakınlığıyla bilinen Hawar Haber Ajansı (ANHA) tarafından yayınlanan bir haberde, Afrin'in doğusundaki Jalbul köyünde TSK'ya ait savaş uçakları tarafından sivil yerleşimlerin vurulduğu ve en az 3 sivil hayatını kaybettiği belirtildi.