TSK Suudi komutasında: 'Laikliğin bekçisi' şeriatçı Suudilere paralı asker oldu

TSK Suudi komutasında: 'Laikliğin bekçisi' şeriatçı Suudilere paralı asker oldu

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 35 ülkeden oluşan ve Suudi Arabistan'ın öncülük ettiği İslam Ordusu'nun 3 hafta süren ‘Kuzeyin Gök Gürültüsü/Ra'd üş Şimal' tatbikatının ardından önceki gün gerçekleştirdiği yürüyüşün videosu yayınlandı.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülkeden oluşan ve Suudi Arabistan'ın öncülük ettiği İslam Ordusu'nun 3 hafta süren ‘Kuzeyin Gök Gürültüsü/Ra'd üş Şimal' tatbikatının ardından önceki gün gerçekleştirdiği yürüyüşün videosu yayınlandı. Görüntülerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suudi askeri yetkililerin komutasındaki yürüyüşü tepkilere neden oldu.

'LAİKLİĞİN BEKÇİSİ' TSK'DAN SUUDİLERİN BEKÇİLİĞİNE

Videoda görülen tatbikat alanının girişindeki pankartta "Bu ordu ne diye sorarsanız, bu Muhammed ordusudur" yazıyor. videoda dikkat çeken başka bir nokta ise; 'İslam Ordusu'nun kıyafetleri. Kıyafetlerdeki hilal şeklindeki armanın içinde 'Allah' lafzı bulunurken altında ise 'Hasbinallah' yazıyor.

Suudi Arabistan'ın geçtiğimiz aralık ayında kurduğu koalisyon olan İslam Ordusu'nun tatbikat görüntüleri yayınlandı. Aralarında Pakistan, Malezya, Mısır, Fas, 5 körfez ülkesi ve Türkiye'nin de yer aldığı 20 ülke 3 hafta süren tatbikata katıldı.

Tatbikat, 9 ülkeden yetkililerin katıldığı bir askeri törenle sonlandırılırken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da törende 'hazır bulundu.'

Star gazetesi ve Akşam ise tatbikatları “İslam ordusunun tüyleri diken diken eden görüntüsü'', “İşte İslam Ordusu'nun muhteşem görüntüleri'' başlıkları ile duyurdu.

TÜRKİYE PARALI ASKER Mİ?

Reuters, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın 'ekonomisini desteklemek için' Pakistan'a 1.5 milyar dolar para verdiğini duyurmuştu. Ancak Suudi'lerin bu parayı Pakistan'ı İslam Ordusu'na katılmaya ikna etmek üzere verdiği de iddialar arasında. Suudiler'in Türkiye'yi  de İslam Ordusu'na katılmak üzere aynı şekilde finanse edip etmediği henüz bilinmiyor.

Kayyum'un yönettiği Bugün gazetesi, İncirlik Hava Üssü’nün İslam İttifakı’na verildiğini yazmıştı. Buna göre, Suriye’deki sıcak gelişmeler üzerine önceki gün Suudi ordusuna ait savaş uçaklarının İncirlik Hava Üssü’ne inmesine Türkiye izin verdi. Suudi ordusuna ait savaş uçaklarının üsse inmesiyle ilk kez NATO üyesi olmayan bir ülkeye İncirlik Üssü açılmış oldu.