TSK, PYD’nin elindeki köyleri bombalıyor

TSK, PYD’nin elindeki köyleri bombalıyor

Türkiye, Gaziantep'in İslahiye ilçesinin karşısında yer alan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) elindeki Afrin kantonuna bağlı köyleri Fırtına obüsleriyle bombalıyor.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Afrin Kantonu Savunma Bakanı Abdo İbrahim, Türkiye'nin sınırdan Afrin kantonuna saldırdığını belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye şimdi sınırdan obüs toplarıyla Türkiye sınırına 5 kilometre yakınlıkta bulunan Afrin kantonuna bağlı Tatmeraş köyünü bombalıyor. Bombalama nedeniyle köy halkında bir korku oluştu. Evler zarar gördü. Can kaybı ve yaralı yok ama ciddi bir maddi hasar var. Bazı toplar şans eseri boş araziye düştü. Köy halkı kaygılı."

IŞİD İLERLEYİNCE TÜRKİYE DE BOMBALIYOR
IŞİD ve El Nusra'nın bölgede ilerlediği zaman Türkiye'nin de kendilerine Demokratik Suriye Güçleri'ne saldırılarda bulunduğuna dikkat çeken İbrahim, "IŞİD, Nusra ve diğer terör örgütleri bölgede ne zaman ilerlese Türkiye de sınırdan bize saldırıyor. Bunun nedeni ise Demokratik Suriye Güçleri'nin IŞİD ve El Nusra'ya karşı harekete geçmesini engellemek istiyor. Türkiye bunu geçmişte de yaptı. Biz uluslararası kamuoyunu devletleri ve ilgili kuruluşları Türkiye'nin saldırılarına karşı bir tepki vermelerini istiyoruz. Dünya Türkiye'nin bu saldırılarına karşı artık bir dur demeli."

İbrahim, Türk askerinin Afrin sınırına da ciddi bir askeri yığınak yaptığını da sözlerine ekledi. Türkiye şubat ayında da Afrin ve Azez çevresinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri'nin mevzilerini bombalamıştı.