TSK, Afrin'e giden konvoyu vurdu

TSK, Afrin'e giden konvoyu vurdu

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin'e giden 30-40 araçlık bir konvoyun vurulduğunu açıkladı. KSDF ve YPG'den yapılan açıklamada ise söz konusu bombardımanda sivillerin hedef olduğu söylendi.

Foto-Video: AA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 30-40 araçtan oluşan bir konvoyun, Afrin'in güneydoğusundan kente 15 kilometre kadar mesafede vurulduğu bildirildi.

Açıklamada,  konvoyun şehirden 15 kilometre kadar uzakta olduğu sırada kara ateş destek vasıtalarıyla vurulduğu aktarıldı.

KONVOYUN VURULMA ANI PAYLAŞILDI

TSK’nın Afrin'e doğru ilerleyen konvoyu vurmasına ilişkin görüntüler de sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

KSDF EŞ BAŞKANI: TSK SİVİLLERİ VURDU

Öte yandan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu (KSDF) Eş Başkanı Hediye Yusif ise, TSK’nın vurduğunu açıkladığı söz konusu konvoyda olduğunu söyledi.

“Cizire, Fırat, Şengal ve Rakka'dan gelen sivil araçların olduğu konvoyun Efrin'e (Afrin) gelişi sırasında bir bombardıman gerçekleştirildi. Bu resmen savaş suçudur. Araçlardakilerin hepsi sivildi. Sivilleri hedef aldılar” ifadelerini kullanan Yusif, söz konusu saldırıyı kınadıklarını ekledi.

‘HERKES BİLİYOR Kİ O KONVOYDAKİLERİN HEPSİ SİVİL’

Yusif, saldırılardan uluslararası güçlerin de sorumlu olduğunu dile getirdi. ETHA’ya konuşan Yusif, “Saldırdıkları araçların asker olduğunu söylüyorlar. Erdoğan'a bu saldırılarından dolayı kimse bir şey söylemiyor ve Erdoğan onların sessizliğinden güç alıyor. Herkes biliyor ki o konvoyda bulunanların hepsi sivildi. Cizire'den Efrin'e doğru yola çıktılar. Yola çıkan siviller demokratik bir eylem biçimi gerçekleştiriyorlardı. Sadece Türkiye değil bu saldırıdan Rusya da sorumludur. Uluslararası güçlerde sorumludur.”

YPG AFRİN KOMUTANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

YPG Afrin komutanlığından yapılan açıklamada da, söz konusu bombardımanda sivillerin hedef alındığı ifade edildi. Açıklamada “22 Şubat 2018’de Cizre ve Kobane’den gelen kadınların, yaşlıların olduğu sivillerin olduğu konvoya” top atışları yapıldığı yazılırken, saldırı sonucu ölü ve yaralılar olduğu ifade edildi. Yaralıların Afrin hastanelerinde tedavi gördüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Afrin kent merkezindeki mahallelere de top atışlarının isabet ettiği eklendi.