Trump'tan tatbikatları durdurma açıklaması

Trump'tan tatbikatları durdurma açıklaması

Trump, Singapur'da yapılan görüşmenin ardından Kore Yarımadası'ndaki tatbikatlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Devlet Başkanı Kim Jong-un ile yaptığı görüşmenin ardından bir basın açıklaması düzenledi. Trump toplantıda, Kore Yarımadası'nda Güney Kore ile yaptıkları askeri tatbikatları durduracaklarını açıkladı.

ABD'nin Güney Kore'deki asker sayısını azaltıp azalmayacağına ilişkin bir soru üzerine Trump, "Onları geri getirmek istiyorum ancak bu, şu anda denklemin bir parçası değil. Bunun, bir gün olmasını umuyorum ama şimdi değil." dedi.

Güney Kore'de 32 bin ABD askerinin bulunduğunu hatırlatan Trump, ülkede devam eden askeri tatbikatlara yönelik, "Bundan sonraki müzakerelerin olması gerektiği gibi gitmediğini görene kadar savaş oyunlarını durduracağız. Ama bundan büyük miktarda para tasarruf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ OYUNLARININ UYGUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Trump, tatbikatlarla ilgili KDHC’yi kastederek, "Hemen yanı başında bir ülkenin olduğunu da düşündüğümde oldukça provokatif bir durum olduğunu da söylemek zorundayım. Şu anda son derece kapsamlı ve tam bir anlaşma için görüşmeler yaptığımız bir ortamda savaş oyunlarının uygun olmadığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.