Trump'tan BM'ye 'Kudüs' tehdidi

Trump'tan BM'ye 'Kudüs' tehdidi

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'nda yapılacak 'Kudüs' oylaması öncesinde "Milyarlarca dolar alıp sonra bize karşı oy kullanıyorlar. Bu oyları takip edeceğiz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda perşembe günü görüşülmesi beklenen "Kudüs tasarısına" destek verecek ülkeleri tehdit etti. 

'MİLYARLACA DOLAR ALIP ALEYHİMİZE OY KULLANILIYORLAR'

ABD'nin BM Temsilcisi Nikki Haley'in önceki gün yaptığı açıklamaya ilişkin konuşan Trump, "Dün Nikki'nin BM'de paralarımızı alıp sonra da Güvenlik Konseyinde bize karşı oy kullanan ya da Genel Kurulda aleyhimize oy kullanma potansiyelini taşıyan ülkelere gönderdiği mesaj hoşuma gitti. Yüzlerce milyon hatta milyarlarca dolar alıp sonra bize karşı oy kullanıyorlar. Peki, bu oyları takip edeceğiz. Bırakalım aleyhimize oy kullansınlar, biz de epey (parayı) muhafaza etmiş oluruz. Umrumuzda değil." ifadelerini kullandı.

HALEY'DEN ÜSTÜ KAPALI TEHDİT

Nikki Haley oylama öncesinde üye ülkelerin diplomatlarına gönderdiği elektronik postada üstü kapalı tehdit savurarak, "Oyunu vermeyi düşünürken Başkan'ın ve ABD'nin bu oyu kişisel bir mesele olarak algıladığını bilmeni istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ABD, önceki gün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine, Mısır'ın sunduğu Kudüs tasarısıyla ilgili oylamada, 15 üye arasında aleyhte oy kullanan tek ülke olarak yalnız kalmıştı.