Trump'ın 'Rakka' açıklamasında SDG vurgusu

Trump'ın 'Rakka' açıklamasında SDG vurgusu

ABD Başkanı Trump, Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesini "kritik bir gelişme" olarak nitelediği açıklamasında AKP'nin terör örgütü ilan ettiği SDG'ye de vurgu yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin Rakka kentinin IŞİD'den tamamen temizlenmesine ilişkin açıklamada bulundu. 

"ORTAĞIMIZ SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ..."

Açıklamasında AKP hükümetinin terör örgütü ilan ettiği YPG öncülüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) vurgu yapan Trump, "Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede ortağımız olan Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'in başkenti ilan ettiği Rakka'yı başarıyla geri aldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi. 

"IŞİD'İN SONU GÖRÜNDÜ"

Trump açıklamasının devamında, "IŞİD'in Rakka'daki yenilgisi, IŞİD'e karşı mücadelemizde kritik bir gelişmeyi temsil ediyor. IŞİD başkentinin geri alınmasıyla IŞİD'in sonu göründü" ifadelerini kullandı. 

"YAKINDA YENİ BİR EVREYE GEÇECEĞİZ"

Açıklamasında Suriyeli mültecilerin durumuna ve Suriye'deki siyasi sürece ilişkin de ifadelere yer veren Trump, "Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için şartları genişleterek terör güçlerinin geri dönerek ortak güvenliği tehdit etmesine son vereceğiz. Şiddetin son bulması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri destekleyerek mültecilerin evlerine geri dönmesini sağlayacağız ve Suriye halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız." dedi.