Trump’dan Türkiye’ye: Ben daha fazla casusum

Trump’dan Türkiye’ye: Ben daha fazla casusum

ABD Başkanı Trump, Türkiye’de tutuklu olan Pastör Andrew Brunson'la ilgili yayınladığı mesajda “Ben ondan daha casusum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'de hapiste tutulan ve bu haftaki duruşmasında tutuksuz yargılanma talebi kabul edilmeyen Pastör Andrew Brunson'la ilgili bu sabah bir mesaj yayınladı.

Twitter'daki hesabından açıklama yapan Trump "ABD'li Hristiyan lider ve iyi bir centilmen olan Pastör Andrew Brunson, Türkiye'de yok yere yargılanıyor" ifadelerini kullandı ve ekledi: "Ona casus diyorlar ama ben ondan daha casusum.

Umarım ait olduğu güzel ailesine ve evine dönmesine izin verilir."

PASTÖR BRUNSON KİMDİR?

Pastör Brunson, Ekim 2016'da eşiyle birlikte ifade vermek için geldiği sırada gözaltına alınmış, eşi Norine Brunson 13 gün sonra serbest bırakılmıştı. Brunson ise Gülen yapılanmasına üye olduğu şüphesiyle tutuklanmıştı. Basında, Pastör'ün bir gizli tanığın verdiği ifade doğrultusunda tutuklandığı yer almıştı.

Brunson, daha sonra Ağustos 2017'de, İzmir F Tipi Cezaevi'nde yatmakta olduğu sırada bu kez de "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından da tutuklanması talep edildi. İddianamede kilisesinde Gülen Cemaati'ni "övücü ve bölücü içerikli konuşmalar" yapmakla suçlanıyor. BBC Türkçe'de yer alan habere göre Pastör Brunson, tutuklandığı sırada Türkiye'de süresiz oturma izni için yaptığı başvurunun sonucunu bekliyordu.