'Trump ve Kim Jong-un görüşecek'

'Trump ve Kim Jong-un görüşecek'

ABD Başkanı Trump ile KDHC lideri Kim Jong-un'un Mayıs'ta bir araya geleceği açıklandı.

Kore Demokratik Halk Cumhuryeti (KDHC) lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump Mayıs ayında görüşeceği bildirildi.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong, ABD'li yetkililerle görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da basın açıklaması yaptı.

KDHC lideri Kim'in Trump'a gönderdiği ve içinde ABD Başkanı ile en kısa sürede görüşme beklentisinin de yer aldığı bir mektuptan bahseden Chung, "Başkan Trump, kalıcı bir şekilde (Kore Yarımadası'nın) nükleerden arındırılması amacına ulaşmak için Mayıs ayında Kim Jong-un ile görüşeceğini söyledi" ifadesini kullandı.

AA'nın aktardığı habere göre Chung, "Kim ayrıca Kuzey Kore'nin bundan sonra herhangi bir nükleer veya balistik füze denemesi yapmaktan kaçınacağı vaadinde bulundu. Ayrıca ABD ile Güney Kore arasındaki rutin askeri tatbikatların sürmesi gerektiğini anladığını belirtti" ifadelerini kullandı.

Güney Koreli yetkili ayrıca, bu adımlarla iki ülke arasında barışçıl bir çözüm bulunması umutlarının daha da güçlendiğini kaydetti.

BEYAZ SARAY TEYİT ETTİ

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı yazılı açıklamada, Trump ile Kim'in bir araya geleceğini doğruladı. Sanders, görüşme yeri ve zamanının daha sonra belirleneceğini bildirdi.