Trump: Trans bireyler orduya kabul edilmeyecek

Trump: Trans bireyler orduya kabul edilmeyecek

ABD Başkanı Trump, trans bireylerin ABD ordusunun hiçbir kademesinde görev alamayacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ordunun hiçbir kademesine ülkedeki trans bireylerin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Trump açıklamasında, "ABD hükümetinin trans bireyleri ABD ordusuna kabul etmeyeceğini ve ordunun hiçbir kademesinde görev yapmalarına izin verilmeyeceğini bilgilerinize sunuyorum. Ordumuz kesin ve ezici zafere odaklanmalı. Ordu, trans bireylerin neden olacağı muazzam tıbbi masraflar ve aksamanın yükünü üstlenemez" ifadelerini kullandı. 

OBAMA'NIN TRANS BİREYLERİ KABUL PLANI ERTELENMİŞTİ

ABD Savunma Bakanı James Mattis, geçtiğimiz haziran ayında, eski başkan Barack Obama yönetimi döneminde hayata geçirilen trans bireyleri orduya kabul etme planını 6 aylığına ertelemişti.

ABD'de 1.3 milyon aktif görevdeki asker arasında yaklaşık 2 bin 500 trans birey olduğu belirtiliyor.

MANNİNG GÜNDEME GELMİŞTİ

ABD ordusunun gizli belgelerini 2010'da WikiLeaks'e sızdırmasıyla gündeme gelen  eski ordu istihbarat analisti Bradley Manning, cinsiyet değiştirdikten sonra Chelsea Manning adını almıştı. 

35 yıl hapis cezası alan ancak Obama'nın affıyla 7 yıl sonra serbest kalan Manning, kaldığı Fort Leavenworth askeri cezaevinde cinsiyet değiştirme işleminin başlangıcı olan hormon tedavisi sağlanması konusundaki mücadelesini kazanmıştı.

Hala orduda görevli olan ve sigorta masraflarını da ordudan karşılayan Manning, ülkedeki trans aktivistler için bir ikon haline gelmişti. (Sputnik)