Trump tek cümlelik açıklamasının devamını getirdi: 'Castro zalim bir diktatördü'

Trump tek cümlelik açıklamasının devamını getirdi: 'Castro zalim bir diktatördü'

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Fidel Castro'nun ölümünün ardından sosyal medya hesabından yaptığı 'Fidel Castro öldü' şeklindeki tek cümlelik açıklaması alay konusu olmuştu. Trump, daha sonra yaptığı açıklamada ise Kübalı efsanevi lider Fidel Castro için 'zalim bir diktatör' dedi. Barack Obama ise açıklamasında "Fidel Castro'nun vefat ettiği bu zamanda, Küba halkına dostluk elimizi uzatıyoruz" dedi.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Kübalı efsanevi lider Fidel Castro'nun ölümünün ardından sosyal medya hesabından 'Fidel Castro öldü' şeklinde bir paylaşım yaptı. Trump'ın tek cümlelik açıklaması sosyal medyada 'tüm söyleyeceği bu kadar mı' denilerek alay konusu edilirken, Trump daha sonra yeni bir açıklama yaptı.

Trump, Castro'yu 'zalim bir diktatör' olarak niteleyerek "Küba halkının bundan sonra hakettikleri özgür bir geleceğe adım atmasını umuyorum" ifadelerini kullandı. 

"ABD, KÜBA'NIN REFAHI VE BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ÇALIŞACAKTIR"

Sputnik'te yer alan habere göre, Trump açıklamasının devamında, "Castro'nun yarattığı trajediler, ölümler ve acılar tabiki geri alınamaz ancak bizim yönetimimiz Küba halkının hak ettikleri refah dolu hayatı yaşamalarını sağlamak için elinden geleni yapacaktır. Küba hala totaliter rejimle yönetilen bir ülke olmasına rağmen bugün, çok uzun süredir devam eden korkulardan uzaklaşmak için önemli bir dönemeci temsil ediyor. Muhteşem Küba halkının uzun süredir hakettikleri özgür hayatı yaşayacakları günlere doğru bir dönemeç" ifadelerini kullandı.

KÜBA İLE ATILAN ADIMLARI GERİ ALMAYI VAAT ETMİŞTİ

Trump, Barack Obama'yı Küba'yla diplomatik ilişkileri normalleştirme yönünde attığı adımlar sebebiyle eleştirmiş ve seçmenlerine kendi başkanlığı döneminde Küba ile ilgili atılan adımları geri alacağını vaat etmişti.

OBAMA: CASTRO'NUN DÜNYA ÜZERİNDEKİ MUAZZAM ETKİSİNİ TARİH KAYDEDECEK

20 Ocak'ta başkanlık görevini Trump'a devredecek Barack Obama ise Fidel Castro için yayınlandığı taziye mesajında, "Fidel Castro'nun vefat ettiği bu zamanda, Küba halkına dostluk elimizi uzatıyoruz" dedi.

Fidel Castro için "Bu tek bireyin, insanlar ve onun etrafındaki dünya üzerindeki muazzam etkisini tarih kaydedecek ve değerlendirecek" ifadelerini kullanan Obama'nın açıklamasının devamı şu şekilde

"Fidel Castro’nun ailesine taziyelerimizi iletiyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız Küba halkıyla beraber. İlerleyen günlerde, onlar geçmişi hatırlayacağı gibi geleceğe de bakacaklar. Onlar bunu yaparken, Küba halkı bilmeli ki ABD’de bir dostları ve partnerleri var".