Trump 'seks kaseti' iddialarına yanıt verdi: Bu saçmalığı kim bilir hangi istihbarat sızdırdı

Trump 'seks kaseti' iddialarına yanıt verdi: Bu saçmalığı kim bilir hangi istihbarat sızdırdı

Donald Trump, Rusya'nın elinde kendisine ait 'uygunsuz belgeler' olduğu iddialarına ilişkin, "Bu saçmalık belki de kim bilir istihbarat birimleri tarafından sızdırıldı, eğer öyleyse kendilerine muazzam bir leke sürecekler" dedi.

Donald Trump, ABD'nin yeni başkanı seçilmesinin ardından ilk basın toplantısını New York'ta düzenledi. Gerilimli anlara sahne olan basın toplantısında Trump ile bazı medya kuruluşlarının temsilcileri arasında tartışma çıktı. 

Trump, kendisine soru sormak isteyen BBC muhabirine izin vermedi. Soru sormaya çalışan CNN muhabirine "Lütfen sessiz olun, kabalık yapıyorsunuz" diyen Trump, "Siz yalan haber yapan bir kurumsunuz. Size soru hakkı vermiyorum" sözleriyle yanıt verdi. BBC muhabiri, Donald Trump'a "Haber kurumumuza saldırıyorsunuz" dedi. Trump buna karşı ise "kurumunuz berbat" diyerek tepkisini gösterdi.

SEKS KASETİ İDDİLARINA YANIT

Önceki gün ABD basının, Rusya'nın elinde Trump'a ilişkin 'uygunsuz belgeler' olduğu iddiası yer almıştı. İddialar hakkında konuşan Trump, "Bu saçmalık belki de kim bilir istihbarat birimleri tarafından sızdırıldı, eğer öyleyse kendilerine muazzam bir leke sürecekler" dedi.

"HILLARY’NİN PUTİN’E KARŞI BENDEN DAHA SERT OLACAĞINA İNANIYOR MUSUNUZ?"

Rusya’yla bağlantısı bulunduğu yönündeki iddiaları reddeden Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisini sevmesinin kötü bir şey olmadığını belirterek, "Rusya'yla uzun zamandır kötü ilişkilerimiz var. Hillary'nin (başkanlık adayı Clinton) Putin'e karşı benden daha çetin olacağına inanıyor musunuz? Kimse gerçekten buna inanıyor mu? Rusya aslında IŞİD’le mücadelede iyi bir ortak olabilir" dedi. 

Trump, Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin, "Hacklenme konusuna gelince. Bunun arkasında Rusya olduğunu düşünüyorum. Ama başka kişiler ve ülkelerin de hackleme eylemlerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.