Trump: NAFTA korkunç bir anlaşma, yeniden müzakere edeceğiz

Trump: NAFTA korkunç bir anlaşma, yeniden müzakere edeceğiz

NAFTA'yı "korkunç" olarak nitelendiren Trump, anlaşmayı yeniden müzakereye açacağını belirtti.

Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) "korkunç" olarak nitelendiren Trump, anlaşmayı yeniden müzakereye açacağını belirtti.

'NAFTA KORKUNÇ BİR ANLAŞMA'  

ABD'nin de dahil olduğu Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) "korkunç" olarak nitelendiren ABD Başkanı, anlaşmanın yeniden müzakereye açılacağını ve gelecekte ülkesinin sadece "adil" ticaret anlaşmaları imzalayacağını bildirdi.

AA'nın aktardığına göre, Trump, bu sabah Twitter hesabından yaptığı duyuruda, "ABD'nin Meksika'yla olan ticaretinde 60 milyar dolarlık bir açığı var. NAFTA, en başından beri tek taraflı bir anlaşma oldu. Bundan istihdam ve işletmeler zararlı çıktı." ifadesini kullanmıştı.

Pazartesi günü bir Başkanlık Kararnamesi imzalayan Donald Trump, ABD'yi, Asya-Pasifik Bölgesi'nde toplam 12 ülkeyi kapsayan Trans-Pasifik Ortaklığı (TPP) ticaret anlaşmasından çektiğini duyurmuştu.

Trump ayrıca, ABD'de kaya Petrol ü, kaya gazı ve temiz kömür üretimini artırarak, ülkede enerji sektörünün "tam gücünü serbest bırakacağını" vurgularken, ABD'de son yıllarda kapanan kömür madenleri nedeniyle işlerini kaybeden işçileri madenlere döndürme sözü de verdi.