Trump ilk yurt dışı seyahatini Suudi Arabistan'a yaptı

Trump ilk yurt dışı seyahatini Suudi Arabistan'a yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmesinden sonraki ilk yurtdışı gezisini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Kral Selman bin Abdülaziz el Suud tarafından karşılanan Trump'a sekiz günlük ziyareti sırasında eşi Melania Trump, kızı İvanka Trump ile damadı Jared Kushner da eşlik ediyor.

PETROL VE SİLAH ANLAŞMALARI İMZALANACAK

Trump, temasları çerçevesinde başkent Riyad'da 3 ayrı zirveye katılacak. Ziyaret kapsamında Körfez ülkeleri ile ABD arasında birçok silah anlaşmasının imzalanacağı tahmin ediliyor.

Suudi devlet petrol şirketi Aramco'nun başkanı Amin Nasser, Trump'ın ziyareti sırasında 11 ABD şirketiyle 50 milyar dolar değerinde anlaşmalar imzalamayı planladıklarını söyledi. ABD basınına göre, Trump'ın ziyareti sırasında Suudi Arabistan ABD'den 100 milyar dolar değerinde silah almasına ilişkin bir anlaşma da imzalanacak.

RİYAD SOKAKLARINDA ABD BAYRAKLARI

Ziyaret öncesi Suudi Arabistan cadde ve sokaklarına daha önce görülmemiş bir şekilde Trump'ın fotoğrafları ve ABD bayrakları asıldı. Donald Trump'ın gelişine Suudi basınında da geniş yer verildi. Suudi Arabistan medyasında ziyaret 'tarihi' olarak nitelendirildi. 

KRAL SELMAN'DAN TRUMP'A 'KRAL ABDULAZİZ MADALYASI'

Kral Salman, Kraliyet Sarayı'ndaki görüşmelerinde, Trump'a ülkesinin en önemli ‘sivil nişanı' olan Kral Abdulaziz Madalyası taktı. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

​Beyaz Saray'dan yapılan bir açıklamada, ABD'nin Suudi Arabistan'la 350 milyar dolarlık bir askeri anlaşma paketi imzaladığı belirtildi. Açıklamaya göre, süresi 10 yıl olan anlaşmanın 110 milyar dolarlık kısmı hemen yürürlüğe girecek. (Sputnik)