Trump, BM kürsüsünden tehditler savurdu: Tamamen yok etmekten geri durmayız

Trump, BM kürsüsünden tehditler savurdu: Tamamen yok etmekten geri durmayız

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Venezuela, Küba, Suriye, İran ve KDHC'yi hedef aldı.

ABD Başkanı Donald Trump ilk kez Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. 

"KUZEY KORE'Yİ TAMAMEN YOK ETMEKTEN GERİ DURMAYIZ"

Konuşmasında "haydut devletler" diyerek Suriye, İran, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni hedef alan Trump, şunları söyledi:

"Dünyada haydut devletler var. Birlikte çalışmalı ve birlikte mücadele etmeliyiz. Şu anda dünyamızdaki en büyük belası küçük bazı devletlerin bütün BM üyelerine karşı kötü tutum sergilemesidir. Kötünün güçlenmesine izin vermemeliyiz. Kuzey Kore yönetimi halkının açlıktan ölmesinden sorumludur. Aynı şekilde işkenceden sorumludur. BM üyelerinin bu ülkelere destek olmaları inanılır değil. Hiçbir ülke böyle bir suçlular gurhunun nükleer silahla silahanmasını istemez. ABD, Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten geri durmaz. ABD'ye ölüm tehdidinde bulunan, İsrail'i yok etmekten bahseden İran'da diktatörlük rejimi altındadır. Başlıca ihracatları, şiddet ve kaostur. İranlıların hayatlarına zarar vermişlerdir. Hizbullah gibi terör örgütlerine yardım etmişlerdir. Aynı şekilde Suriye'de Esad için de söylenebilir. Biz katil bir rejimin bu şekilde istikrarsızlığı doğurmasına izin vermeyiz".

"İRAN HALKI ABD'DEN DEĞİL KENDİ LİDERLERDEN KORKMAKTADIR"

İran ile imzalanan nükleer anlaşma tarihteki en kötü anlaşmaydı. Bu işin sonunu halen duymadınız. Bütün dünyanın bize katılmasının zamanı gelmiştir. Hem ABD'yi hem de diğer ülkelerin bundan kurtulması gerekir. İran halkının değişim istediğinin farkındayız. İran'ı halkı ABD'nin askeri gücünden değil, kendi liderlerinden korkmaktadır. İran rejimi sonsuza kadar ayakta kalamaz. İran halkı yoksuluk ve kan dökülmesini mi takip edecek yoksa refahı mı? İran'ın teröre verdiği destek birçok komşu ülkede soruna yol açmıştır.

"DİKTATÖR BEŞAR ESAD"

Suriye'deki krizin arttığını gördük. Siyasi bir kriz var. Yasaklanmış olan kimyasal silahların kullanılması durumunda hiçbir ülke güvende olmayacak. Suriye'de diktatör Beşar Esad rejimi bu saldırılarına son vermeli. ABD, hava sahasında gerekli müdaheleyi gerçekleştirmiştir. Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a destekleri için teşekkür ediyoruz. Suriye'den kaçanları karşıladıkları için de teşekkür ediyoruz".

"KÜBA'YA YAPTIRIMLARI KALDIRMAYACAĞIZ"

Konuşmasında Küba'yı da hedef alan Trump, "ABD, Küba'daki yolsuzluğa batmış olan rejim ile de mücadelesine devam ediyor. Küba temel reformları yapmadığı taktirde yaptırımlar kalkmayacak" dedi.

"VENEZUELA'DAKİ SORUN SOSYALİZM"

Venezuela'yı eleştirirken sosyalizme de nefret kusan Trump, "Venezuela'da Maduro rejimi refah içerisindeki bir ülkeyi yoksulluğa sürüklemiştir. Maduro, felakete sürüklenen rejimini kurtarmaya çalışmaktadır. Buna seyirci kalamayız. Sorumlu bir komşu olarak amacımız Venezuela halkının özgürlüklerine ve demokrasiye kavuşmaları olmalıdır. ABD, rejimin hesap verebilmesi için bazı adımlar atmıştır. Daha fazlasını da atmaya devam edeceğiz. Baskı rejimi devam ederse yeni adımlar atmaya hazırız. Venezuela'daki sorun sosyalizmin kötü uygulanması değildir, sosyalizmin bağlılıkla uygulanmasıdır." dedi.