TRT'nin Atatürk'ü kötüleyen çizgi dizisine ceza çıkmadı

TRT'nin Atatürk'ü kötüleyen çizgi dizisine ceza çıkmadı

TRT’nin çocuk kanalında yayınlanan bir çizgi dizide Atatürk’ü kötüleyen sahnelere RTÜK tarafından ceza verilmedi.

TRT Çocuk kanalında yayınlanan ‘İstanbul Muhafızları’ isimli çizgi dizinin bir bölümünde, kötü adamın çocuklara yapacaklarının not alındığı listenin altına ‘Gazi Mustafa Kemal’ imzası atılmasına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ceza verilmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’un dilekçesi sonrasında konuyu gündemine alan RTÜK, bir uzman raporu hazırladı. Raporda, şu ifadelere yer verildi:

“Neher Prodüksiyon tarafından yapılan açıklamada, ‘İlgili görsel ekranda bir saniyeden az süre kaldığı için fark edilmemiştir. Benzer bir durumun tekrar etmemesi için gereken önlemler alınmış ve hukuki süreç başlatılmıştır’ denildi. Saniyelik bu hata, izleyicinin de şimdiye kadar dikkatini çekmemiştir. Bu yanlışlığın sehven yapıldığı ve ihlal olmadığı değerlendirilmektedir.”

ÇİZGİ DİZİNİN SPONSORLARI ARASINDA İBB DE VAR

Dizideki sahnelerin dikkat çekmesinin ardından yapımcı Neher Prodüksiyon tarafından bir açıklama yapılmış ve sahnenin 'Sehven yapılan hata' olduğu belirtilerek özür dilenmişti.

TRT de tepkiler üzerine çizgi filmin bu bölümünü Youtube’daki kanalından silmişti.

2016’dan beri TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve TRT’nin Youtube kanalında da gösterilen dizinin sponsorları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de var. 

DAHA FAZLA