‘Tribünlerin Sesi’ 17 Haziran’da Kadıköy’de

‘Tribünlerin Sesi’ 17 Haziran’da Kadıköy’de

"Tribünlerin Sesi: Çocuklar Ölmesin Maça Gelsin" belgeselinin 2. gösterimi 17 Haziran tarihinde Kadıköy Ji Sanat’ta olacak.

İleri Haber

Almanya, Fransa ve İsviçre başta olmak üzere toplam 40 yerde gösterilen "Tribünlerin Sesi: Çocuklar Ölmesin Maça Gelsin" belgeselinin 2. gösterimi 17 Haziran tarihinde Kadıköy Ji Sanat’ta olacak. Belgesel, Amedspor, Fenerbahçe ve St.Pauli taraftarlarının dayanışmasını konu alıyor.

Kürt illerinde süren sokağa çıkma yasakları boyunca öldürülen çocuklara dikkat çekmek isteyen Amedspor, barikat ve mor barikat taraftar grubu üyeleri, istanbul'daki bir maçta "Çocuklar ölmesin maça gelsin" sloganları nedeniyle maç sonunda gözaltına alınır. 2 günlük gözaltı sonunda serbest bırakılan taraftarlar bugün itibari ile "terör örgütü propagandası yapmaktan" yargılanmaktadır.

Taraftarların atmış olduğu "Çocuklar Ölmesin Maça Glesin" sloganına ilk destek Fenerbahçe taraftar grupları Sol Açık ve Vamos Bien'den gelir. Daha sonra Almanya'daki bir maçta St.Pauli taraftarları destek verir. Belgesel film bir sloganın ve dayanışmanın öyküsünü anlatmaktadır. 45 dakika süren belgesel, Diyarbakır, İstanbul ve Hamburg'da çekilmiştir. Türkiye'deki ilk gösterimi 13 Aralık 2016 İnsan Hakları Belgesel Film Günleri kapsamında İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde gösterilen yapım, 2. gösterimini Kadıköy Ji Sanat’ta yapacak.

Bilgi ve rezervasyon için:

Jİ Sanat

Tel: 0545 849 39 81

E-Mail: [email protected]

 

 

DAHA FAZLA