Trans mahkum Diren Coşkun hakları için ölüm orucunda

Trans mahkum Diren Coşkun hakları için ölüm orucunda

Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde tutulan trans mahkum Diren Coşkun, ameliyat ve tedavi hakkı için 25 Ocak'tan bu yana ölüm orucunda.

LGBTİ aktivisti Diren Coşkun, "terör örgütü propagandası" iddiasıyla hakkında açılan davada verilen hapis cezası nedeniyle, geçtiğimiz yıl 14 Ağustos'ta Diyarbakır'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Arat, Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde tecrit altında tutulan Coşkun'un ameliyat ve tedavi hakkı için 25 Ocak'ta ölüm orucuna başladığını duyurdu. 

Arat, Coşkun'un epilasyon tedavisinin engellendiğini ve götürüldüğü hastanelerde transfobik şiddete maruz kaldığını duyurdu. Arat aracılığıyla mesajını yayınlayan Coşkun, ölüm orucuna başldığını şu ifadelerle duyurdu:

Burada insan onuruna aykırı birçok uygulamaya maruz kalıyorum. Üzerimizdeki ağır tecridn kaldırılması, gasp edilen ameliyat ve tedavi hakkımn iadesi için bedenimi ölüme yatırıyorum. 25 Ocak'tan beri ÖLÜM ORUCU eylemine başladığımı demokratk kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

DAHA FAZLA