Trans bir kadın ilk kez bebek emzirdi

Trans bir kadın ilk kez bebek emzirdi

İlk kez bir trans kadın çocuğunu emzirdi. Bu, trans bir kadında emzirmenin başlatıldığı ilk vaka.

İleri Haber

Trans bir kadın ilk kez çocuğunu emzirebildi. Trans kadında emzirmenin başlatıldığı ilk vaka hakkında konuşan doktorlar, "Az ama işe yarar ölçüde emzirmenin trans kadınlarda başlatılabildiğini gösteriyor" dedi.

New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nden Tamar Reisman, "Transseksüel tıp genel tıbbın bir alanı oluyor. Gittikçe daha fazla kanıta dayalı veri, standart bakım ve üreme seçeneği elde ediyoruz" diye konuştu.

Reisman'ın aktardığına göre; trans kadın, partnerinin doğacak çocuklarını emzirmek istemediğini, bu nedenle bu sorumluluğu kendisinin almak istediğini söyledi. Trans kadının 6 yıl boyunca hormon tedavisi aldığını ancak cinsiyet değiştirme ameliyatı olmadığını aktaran Reisman, kendisi de Mount Sinai Hastanesi'nde doktor olan Zil Goldstein ile birlikte hamile kalmamış biyolojik kadınlarda emzirmeyi başlatan bir sistem kullandı.

Trans kadın, aşamalı olarak artan dozda progesteron ve estradiol dişilik hormonu aldı, süt pompasıyla memeyi harekete geçirdi ve süt üretimini artırdığı bilinen bir bulantı ilacı olan Domperidon kullandı.

'İŞE YARAR İLK VAKA'

Reisman, daha önce de emzirmeyi başlatmak için kendi yaptıkları diyetleri deneyen trans kadınlar olduğunu ancak son vakanın akademik yazında emzirmenin işe yarar ölçüde başlatıldığı ilk vaka olduğunu söyledi.

Boston Tıp Merkezi'nde bir endokrinolog olan Joshua Safer ise, "Çok sayıda trans kadın, trans olmayan kadınların tecrübe edebildiği şeylerin mümkün olduğunca çoğuna sahip olmayı bekliyor, bu yüzden bunun çok popüler olacağını görebiliyorum" dedi.

DAHA FAZLA