Trakya'nın ölüm fermanı olan termik santralde imar değişikliği

Trakya'nın ölüm fermanı olan termik santralde imar değişikliği

Trakya’da halkın tepkisini çeken kömürlü termik santral için imar planı değişikliği yapıldı. Çerkezköy ile Pınarça'nın ortasında kalan ormanlık araziye yapılması planlanan termik santral zaten sanayi kirliliğinden can çekişen bölgede hava kirliliğini artıracak, hem de santral inşaatı için on binlerce ağaç kesilecek.

Çerkezköy ile Silivri ilçeleri arasına yapılması planan termik santral projesi için acele kamulaştırma kararının reddini talep eden Çerkezköy Belediyesi'nin açtığı davada, Danıştay yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Yaklaşık 500 hektarlık alana yapılması planlanan kömürlü termik santral için imar plan değişikliği yapıldığı öğrenildi. Yapılan değişiklik neticesinde bahse konu termik santral Çerkezköy ilçesine bağlı Pınarça Mahallesi sınırları içerisine yapılacak. Termik santral projesinin yeni seçilen alanda hayata geçirilmesi durumunda ise yaklaşık 250 bin ağacın kesileceği tahmin ediliyor.

Termik santralin Pınarça’da yapılması planlanan yer, bölgedeki yerleşim yerlerine oldujça yakın. Yerleşim yerlerine yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta yapılacağı söylenen santralde yerin altından çıkartılan kömürün yakılmasıyla çalıştırılacağı, ancak yanma sonucu ortaya çıkan külün ve zararlı gazların insan sağlığına ve iklim değişikliğine yol açan sera gazlarının salımına neden olacağı belirtiliyor.

DAHA FAZLA