Trakya için direniş vakti: Silivri ve Çerkezköy’de termik santrale geçit vermeyeceğiz!

Trakya için direniş vakti: Silivri ve Çerkezköy’de termik santrale geçit vermeyeceğiz!

Trakya için direniş vakti, diyen Kuzey Ormanları Savunması, 'Silivri ve Çerkezköy’de termik santrale geçit vermeyeceğiz!' açıklamasında bulundu.

Trakya için direniş vakti, diyen Kuzey Ormanları Savunması (KOS); 'Silivri ve Çerkezköy’de termik santrale geçit vermeyeceğiz!' açıklamasında bulundu.

9 Aralık Cuma 12.30’da Trakya’ya yapılması planlanan iki termik santralden İstanbul sınırları içinde kalan Silivri ayağına Beşiktaş/Balmumcu’da bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek itiraz edeceklerini belirtek Kuzey Ormanları Savunması tarafından yapıla açıklama şöyle:

"Silivri ve Çerkezköy’de termik santrale geçit vermeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir KHK ile, Silivri ve Vize’de tarım ve orman alanı olan iki bölgeyi “Enerji Üretim Alanı” ilan etti ve termik santral yapmak üzere düğmeye bastı. Bu Trakya ve Kuzey Ormanları için bir ölüm fermanı daha demektir!

Planın iptalini istemek için, 9 Aralık Cuma 12.30’da Beşiktaş – Balmumcu’daki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde itiraz dilekçelerimizle birlikte buluşuyoruz.

Yaşam düşmanlarının İstanbul ve Trakya gündeminde bugün termik santral var. Muktedir ve yancısı para baronları, gözlerine kestirdikleri her yere yıkım ve zehir götürmeye içtikleri ant gereğince hareket etmeye devam ediyor. Köprüleri, taş ocakları, beton santralleri yetmedi, RES’leri kuvarsit ocakları gökdelenleri yetmedi. Felaket getiren dilleri şimdi de termik santral diyor; kömürün zehrini şimdi de İstanbul’a ve hayat kaynağı Kuzey Ormanları’na sokmak istiyorlar.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevre düzeni planlarında değişikliğe giderek Silivri ve Vize’de termik santral kurulacağını ilan etmiş durumda. Çevrenin ‘müdürleri’, önceki planlarda insan hayatını tehdit eder şekilde tarım ve orman alanları olarak geçen Çerkezköy-Silivri arası ile Tekirdağ Vize yakınlarındaki iki bölgeyi kömür parası için “Enerji Üretim Alanı” ilan etti. Kuzey Ormanları’nın güneydek’ sınır hattı boyunca ormanların ve tarım arazilerinin yıkımı için harekete geçtiler. Askıya çıkan İstanbul planı için son itiraz günü 13 Aralık Salı. Bizler de itiraz gününden önce, 9 Aralık Cuma yıkım planlarına itiraz için dilekçelerimizle İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde buluşuyoruz."

DAHA FAZLA