Trabzon'da PKK ile asker arasında çatışma: 15 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti

Trabzon'da PKK ile asker arasında çatışma: 15 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK ile askerler arasında çıkan çatışmada 1 asker ve 15 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bugün öğle saatlerinde askerler ile PKK arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Trabzon Valiliği, çatışma öldürülen Eren Bülbül'ün, PKK mensubu olduğundan şüphelenilen kişilerin bir evden erzak çaldığını görmesi nedeniyle askerler tarafından kaçan şahısların yerlerini göstermesi için bölgeye götürüldüğünü açıkladı. 

"ÇOCUĞU YEM OLARAK GÖTÜRÜYORLAR"

Öte ayndan Eren Bülbül’ün kuzeni Ali Bülbül ise Haber61’e yaptığı açıklamada, "Caminin yanında fındık topluyor. Asker ona diyor ki. Bir gün önce orayı soyuyorlar teröristler. Tespit ediyorlar tabi. 15 yaşında çocuğa ne yelek giydirme ne bir şey.  Kendileri yelek giymiyor ki çocuğa yelek giydirsinler. Bunu oraya yem olarak götürüyorlar, orada pusuya düşürüyorlar. Orada çatışmaya giriyor teröristler. Orada bizimki vuruluyor. 2 asker yaralanıyor. Evleri 2 gün önce soydular. Yiyecek olan her şeyi aldılar. Çocuğu yanlarına götürüyorlar pusuya düşüyorlar. 4 tane asker. “ ifadelerini kullandı.