Trabzon'da komünistler buluştu!

Trabzon'da komünistler buluştu!

Trabzon'da komünistler ülke ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldiler.

Trabzon'da Komünist Dergisi ve Politika Gazetesi okurları ülke ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldiler.

Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilen 'Komünistler Buluşuyor' etkinlikleri kapsamında Trabzon'da gerçekleştirilen buluşma, dikkat çeken bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) lideri Erkan Baş’ın konuşmasıyla başlayan buluşma ve Mustafa Suphi Vakfı Başkanı Kemal Atakan'ın sunumuyla devam etti.

Erkan Baş, devrimci komünist öznenin yaratılması mücadelesinin bir parçası olara devam eden tartışmaların kapalı kapılar ardında değil geniş kesimleri de kapsayan bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayarak başladığı konuşmasına, AKP/Saray Rejimi'ne karşı verilen mücadelede komünistlerin öncülük görevini vurgulayarak devam etti.

'Bir komünist parti nasıl olmalı?' sorusuna verdiği cevabın 5 başlıkta toplanabileceğini belirten TKP lideri Erkan Baş, komünist partinin özelliklerini, ihtilalci bir karaktere sahip, yasal mevzileri korumanın ötesinde faaliyetlerini toplumsal meşruiyete dayandıran, iktidar perspektifine sahip, işçi sınıfını politik özne haline getirebilmiş bir emekçi karakter ve enternasyonalist olurken Türkiyeli de olabilen şeklinde ifade etti.

Mustafa Suphi Vakfı Başkanı Kemal Atakan ise, her karanlığın bir sabahı varsa, kendileri açısından bu sabah güneşinin de parti olduğunu belirterek, eylem birlikteliği, cepheleşme ve güç birlikteliklerinin masa başında gerçekleştirilmediğini ifade etti.

Tasfiyecilik ve likidasyonu engelleyecek olanın komünistler olduğunu söyleyen Atakan, "Sınıf hareketi ve TKP üzerindeki likidasyon ve tasfiyeyi birlikte aşmalıyız. Farklı görüşte olsak dahi üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. 70'lerdeki mücadeleyle bugünkü mücadele bağ kurmalı. Bu yapıları çoğaltmak için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Buluşma, dinleyicilerin soru-görüş ve önerilerini ifade etmelerinin ardından sona erdi.