"Topraklarımıza müdahale Suriye'ye saldırıdır"

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD planına Suriye'den sert cevap geldi. Suriye Milli Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Şam'ın onayı olmadan gerçekleşen müdahaleleri saldırı olarak göreceklerini belirtti.

(İleri - Dış Haberler) ABD Başkanı Barack Obama'nın dün açıkladığı IŞİD ile mücadele planına, Suriye yönetiminden sert yanıt geldi. Şam'ın onayı olmadan gerçekleştirilecek herhangi bir müdahalenin saldırı olarak tanımlanacağı kaydedildi.

Barack Obama, IŞİD'e karşı yürütecekleri stratejeleri anlattığı açıklamasında hava saldırılarını genişleteceklerini ve bunun Suriye'yi de kapsayacağını söylemişti. Obama izleyecekleri planda Esad rejimine güvenmeyeceklerini duyururken Esad karşıtı muhalifleri destekleyeceklerini de kaydetti.

Bu açıklamanın ardından Suriye Milli Uzlaşı Bakanı Ali Haydar “Suriye hükümetinin onayı olmadan gerçekleştirilecek herhangi bir eylem Suriye'ye yönelik bir saldırıdır” dedi. Suriye ile işbirliği ve koordinasyon içinde bulunulması gerektiğini belirten Haydar, askeri ya da değil herhangi bir aksiyon alındığında Suriye hükümetine danışılması gerektiğini ifade etti. Ali Haydar yabancı ülkelerin IŞİD'i Suriye'ye saldırmak için bahane olarak kullandıklarının da altını çizdi.