Toplumcu Mühenis ve Mimarlar'dan saldırıya uğrayan üyelerine ilişkin açıklama

Toplumcu Mühenis ve Mimarlar'dan saldırıya uğrayan üyelerine ilişkin açıklama

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, Beyoğlu’ndaki bir mekanda saldırıya uğrayan kadın üyesine ilişkin açıklama yaptı.

İleri Haber

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, Beyoğlu’ndaki bir mekanda saldırıya uğrayan Yürütme Kurulu üyesi Didem Okay'a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Saldırıya uğrayan üyesinin yanında oldukları belirtilen açıklama şöyle:

“Yürütme Kurulu üyemiz, arkadaşımız Didem Okay dün gece Beyoğlu'ndaki U2 Irish Pub'ın sahibi tarafından darp edilmiştir. Arkadaşımızın araması sonucu olay yerine gelen polisler tutanak tutmamış, saldırgan hakkında hiçbir işlem yapmamış, dahası arkadaşlarımızı "bilinçli olarak" darp raporu hakkında yanlış yönlendirmiş ve şikayetçi olmamaları yönünde imza attırmak istemişlerdir.

Arkadaşımızın sosyal medyada durumu anlatan paylaşımı çokça destek görmüş ve diğer taraftan da kadına yönelik şiddete sebep arayanlara maruz kalmıştır.

Sosyal medyada saldırgan mekan sahibini teşhir etmeye ve mekanın kapatılmasına dair başlatılan kampanyaya karşı hemen karşı kampanya başlatılmış ve arkadaşımıza ve bu akşam mekan önüne desteğe giden kadınlara dönük tehdit mesajları yayınlanmaktadır.”

‘KADINA ŞİDDETE SEBEP ARAYANLARIN İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ GÖRDÜK’

“Kadına yönelik şiddete sebep arayanların ikiyüzlülüğünü bugün bir kez daha gördük. Sesimizi çıkarmazsak polisin işlem yapmayabileceğini de.

Hayatın her alanında beraber mücadele ettiğimiz arkadaşımızın yanındayız. Yalnız değil, yalnız değiliz.”

DAHA FAZLA