Toplumcu Meclis'ten Albatros açıklaması: AKP'lileştirebildiklerimizden misiniz?

Toplumcu Meclis'ten Albatros açıklaması: AKP'lileştirebildiklerimizden misiniz?

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin Albatros Parkı'nı satmasına ilişkin Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Mesele kent üzerinden rant elde etmek olunca tüm öznelerin sosyal demokrasi sosundan arınıp nasıl AKP’lileştiğini görüyoruz." denildi.

İstanbul'un Büyükçeklmece ilçesinde CHP'li belediyenin sahil bölgesinin tek yeşil alanı olan Albatros Parkı'nı satmasına tepkiler devam ediyor. Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi de yayınladığı bir açıklamayla parkın satışına tepki gösterdi. 

"MESELE RANT OLUNCA..."

Yapılan açıklamada, "Albatros dediğimiz yer geçmişte uluslararası kamp alanı olarak kullanılan, kentin içerisinde sayılı kalmış yeşil alanlardan biriydi. Önemli bir detay olmamakla birlikte bu sefer satışın CHP tarafından yapıldığını söylemek gerekiyor. Mesele kent üzerinden rant elde etmek olunca tüm öznelerin sosyal demokrasi sosundan arınıp nasıl AKP’lileştiğini görüyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

ALBATROS PARKI ÜZERİNDEN SORUYORUZ: AKP'LİLEŞTİREBİLDİKLERİMİZDEN MİSİNİZ?

Bilindiği üzere Büyükçekmece Belediyesi yayınladığı bir ihaleyle 15 Ağustos 2013 günü Albatros Parkının da bulunduğu alanı satışa çıkarttı. 30 dönümlük arazi 11 Nisan 2017 tarihinde 160 milyon 30 bin liralık bedelle satıldı.

Albatros dediğimiz yer geçmişte uluslararası kamp alanı olarak kullanılan, kentin içerisinde sayılı kalmış yeşil alanlardan biriydi. Önemli bir detay olmamakla birlikte bu sefer satışın CHP tarafından yapıldığını söylemek gerekiyor. Mesele kent üzerinden rant elde etmek olunca tüm öznelerin sosyal demokrasi sosundan arınıp nasıl AKP’lileştiğini görüyoruz. Böylelikle düzen siyaseti içerisinde çözüm arama seçeneği bir kez daha kendini açıkça sindiriyor.

"BUGÜN İTİBARİYLE BİR KAMUSAL ALAN DAHA EKSİLMİŞ OLUYOR"

Bugün mekân siyaseti ve kentsel mücadele denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Lefebvre insani özgürleşmeye dönük mücadelenin, salt ekonomik ve sınıfsal değil, aynı zamanda mekânsal bir açılım gerektirdiğini ileri sürmüştür. Gezi Parkı deneyimi yaşamış bir toplum benzer nitelikteki kent siyasetine benzer desteği vermeyince bugün itibariyle elimizde bir kamusal alan daha eksilmiş oluyor.

Peki, bu noktada sormamız gereken soru, pek çok alanımız yok edilmişken ve “milli irade” buna “evet” demişken maç bitmiş sayılır mı?

"BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?"

Katıldığı bir radyo programında “Burayı İstanbul'un cazibe merkezi yapacağım. Vatandaş bizden hizmet istiyor. Burayı mezbelelikten kurtardım. Yeşil alan falan bahane. Burası değerli bir yer olmasa ben buraya otel yapar mıyım? Mesire yeri değerli yer olmaz, değerli yer otel yeri olur, ticaret yeri olur. Mesire yeri ticaret alanı yapılamayacak yerler olur. Büyükçekmece'den Çatalca'ya kadar mesire yeri çok oraya gitsinler." şeklinde AKP’den de çok AKP jargonu kullanan bir adet belediye başkanı barındıran CHP’ye cevabı bilsek de soruyoruz:

Böyle bir şey olabilir mi?

Ve cevabımızı ekliyoruz: Hayır, henüz bitmedi!

DAHA FAZLA